Poté, co Meghan Markleová i s osmiměsíčním synkem Archiem zmizela z Velké Británie, novináři ji už párkrát načapali, jak si zvyká v novém domově v Kanadě. Spolu s Harrym, který za rodinkou dorazil v týdnu, tráví své chvíle na ostrově Vancouver Island. Právě tam už byli kolikrát spatřeni na procházkách.

Jenže právě v této oblasti v pátek udeřilo zemětřesení o síle 4,5 Richterovy stupnice. Přírodní živel se ozval kolem půl druhé hodiny odpoledne, ale podle deníku Mirror neutrpěl nikdo zranění a nebyly hlášené ani žádné větší škody.

Zemětřesení se navíc naštěstí týkalo především západního pobřeží ostrova, zatímco vévoda a vévodkyně ze Sussexu se synem mají podle všeho sídlo spíše na jižním cípu. Pravděpodobně se jim tak otřesy vyhnuly úplně. Nebezpečí po zemětřesení vždy představuje také možnost tsunami, ovšem podle seismologů naštěstí nic takového v tomto konkrétním případě nehrozí.

Britská královská rodina tak může asi zůstat v klidu, jelikož jejich příbuzným, kteří jim poslední dobu přidělávají spíše jen starosti, se podle všeho nic nestane. Ostatně, kdyby se snad přece jen přírodních sil báli, vždy si mohou zaletět zpět do Anglie, kde na ně i nadále čeká sídlo Frogmore Cottage, které jim královna ponechala.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
63 fotografií