Když dva muži vstoupili do klenotnictví v Široké ulici na Starém Městě, vypadali jako slušní zákazníci. S prodavačkou se zájmem konverzovali a zdálo se, že si skutečně chtějí koupit některé z vystavených šperků. „S ženou mluvili muži anglicky, mezi sebou však rusky. Během nakupování muži požádali o ceník a žena pro něj musela odejít do prvního patra prodejny,“ popsala policejní mluvčí Lucie Drábková.

To byla ale zásadní chyba - její nepřítomnosti totiž dvojice hbitě využila - jeden z mužů odemkl další vitrínu se šperky. Prodavačka se mezitím vrátila, a tak muži dál pokračovali v divadélku. „V nestřežený okamžik muž ukradl z odemčené vitríny několik náramků ze zlata,“ popsala jejich počínání mluvčí. Nebohá prodavačka teprve po jejich odchodu zjistila, že se jí zásoby zlatých náramků značně ztenčily. Muži si nakradli za víc než čtvrt milionu!

Oba zločince zachytily kamery, policisté je teď hledají. Za krádež jim hrozí až osmileté vězení. „V případě, že muže na přiložených záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl/i zdržovat, kontaktujte linku 158,“ vyzývá Drábková.

Video
Video se připravuje ...

Muži v centru Prahy ukradli šperky za více než čtvrt milionu. Policie České republiky

Fotogalerie
12 fotografií