Do stanice kolem půl osmé, kdy k tragédii došlo, přijely všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně hasičů Dopravního podniku. Podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové muž, který spadl do kolejiště, utrpěl zranění neslučitelná se životem: „Bohužel jsme mu nedokázali pomoci a na místo přijel koroner,“ uvedla mluvčí.

Svědci podle serveru Novinky.cz vypověděli, že muže pod metro někdo strčil! „Byla tam dvojice, chlap a ženská, ti ho tam strčili. Mělo by to podle mě být vidět na kamerách," citoval jednoho z nich server.

Z toho mrazí!

V pátek ale televize Nova přišla s novým svědectví. Podle svědkyně do metra přišla parta mladých lidí s jedním mužem středního věku. „Už když přicházeli na nástupiště, tak se pošťuchovali, ale nebylo to podle mě úplně z legrace, od začátku jsem z toho měla špatný pocit,“ uvedla pro TV Nova. „Ten mladý kluk dal tomu staršímu hlavičku, šťouchnul ho hlavou do hlavy. Pak ho podle mě strčil ještě jednou a v tu chvíli ten člověk spadl do kolejiště,“ popsala, jak k pádu došlo. „Člověk je v šoku, takže nepřemýšlí, jestli by je měl zastavovat nebo ne, ale nikdo to neudělal,“ řekla nakonec.

V pátek odpoledne policejní mluvčí Jan Rybanský přišel s novými inforamce k případu, a to, že policie obvinila v souvislosti s tragédií v metru dvě osoby. Mluvčí však neprozradil, z čeho je dvojice obviněná. „Vzhledem k věku vyšetřovaných ale nebude policie poskytovat další informace,“ uvedl Rybanský. 

Video
Video se připravuje ...

Pod koly metra na Andělu zemřel 23. ledna 2020 muž. Aktu.cz

Fotogalerie
6 fotografií