Zločinec má na triku už pěkných pár majetkových trestných činů! „V otevírací době vstupuje do různých provozen, chvíli tam setrvá a poté v nestřeženém okamžiku odcizí věci, které jsou menších rozměrů. A to proto, aby se vešly do batohu či příruční tašky,“ popsala policejní mluvčí Lucie Drábková s tím, že si tak chlápek vydělá denně pořádný balík peněz!

O případu policisté informovali 22. ledna, začátkem února pak dodali, že se muže stále nepodařilo chytit. „Každý den odcizí notebook nebo drahou věc menších rozměrů. Zpravidla v době od 12 do 15 hodin vejde do společnosti provozující tzv. open office, kde se na recepci představí jako zaměstnanec IT oddělení a vyžádá si vstupní kartu,“ popsala jeho modus operandi Drábková. Pak prolézal kanceláře a ukradl, co viděl - to vše stíhal do deseti minut.

Na muže byl vydán příkaz k zatčení a byl vyhlášen v celostátním pátrání, policisté žádali o pomoc při pátrání po něm s tím, že se ho lidé nemají snažit zadržet - mohl být totiž nebezpečný. Teď konečně spadla klec. „Pražským kriminalistům prvního policejního obvodu se podařilo v sobotu podezřelého muže vypátrat,“ uvedla Drábková 10. února s tím, že probíhají standardní úkony trestního řízení.

Fotogalerie
3 fotografie