Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie školního autobusu: Dvě mrtvé a 20 zraněných dětí při nehodě v Německu

V Německu havaroval školní autobus, dvě děti nehodu nepřežily (ilustrační foto).
V Německu havaroval školní autobus, dvě děti nehodu nepřežily (ilustrační foto).  (Autor: Twitter, Facebook)
Autor: ČTK - 
23. ledna 2020
11:20

Při vážné nehodě školního autobusu ve středním Německu ve čtvrtek zahynuly dvě děti, dalších dvacet školáků a také řidič utrpěli zranění. Informovala o tom agentura DPA. Nehoda se stala ve spolkové zemi Durynsko nedaleko Eisenachu. Autobus, v němž jelo více než dvacet žáků základní školy, sjel ze zledovatělé silnice do příkopu.

Podle dosavadních informací řidič v mlze nezvládl řízení na zledovatělé cestě, sjel ze silnice a zřítil se ze srázu, autobus skončil v příkopu. Stanice RTL informovala, že jedno z dětí bylo uvězněno pod havarovaným autobusem, není ale jasné, jak se tam školák dostal. Více detailů bude známo po tiskové konferenci policie.

V autobusu bylo celkem 22 dětí a řidič. Nehodu nepřežili 2 žáci, 5 školáků bylo vážně zraněno, 15 lehce. Zranění utrpěl i řidič.

Tragickou nehodu komentoval na svém twitteru také premiér spolkové země Durynsko Bodo Ramelow. „Truchlím s rodiči, kteří přišli o své děti. Zpráva o nehodě mě zasáhla,“ napsal ve svém příspěvku. V nedaleké škole bylo pro rodiče zřízeno krizové středisko. Na místě jsou psychologové, kteří se starají o sourozence dětí z autobusu.

Havaroval i další autobus

Nehoda školního autobusu se dnes stala také v Bavorsku, lehká až středně těžká zranění při ní utrpělo devět dětí. Řidič, který byl zraněn vážně, zatím podle neznámých příčin sjel ze silnice a narazil do stromu, uvedla policie.