Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hasič Fanda (†19) zahynul při střetu s kamionem: Zdrcení blízcí plánují poslední sbohem

Autor: ČTK, chal, čad - 
23. ledna 2020
18:00

Sportovec a dobrovolný hasič František (†19) tragicky zahynul v pondělí při tragickém střetu. Se svým autem narazil čelně do kamionu. Oblíbeného mladého muže oplakávají jeho nejbližší i kolegové z Nevcehle na Jihlavsku. Při posledním rozloučení mají v plánu mu symbolicky naposledy zahoukat.

Dobrovolní hasiči z Nevcehle na Jihlavsku oplakávají svého zesnulého kolegu Fandu (†19). Ten tragicky zahynul v pondělí při nehodě s kamionem.

„Devatenáctiletý řidič osobního vozidla při jízdě od Havlíčkova Brodu vyjel nečekaně, zatím z neznámých důvodů, do protisměru, kde skončil pod nákladním autem,“ popsala neštěstí Blesku policejní mluvčí Dana Čírtková. Nehoda se stala na silnici I/38 mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem.

Františkovo auto bylo po čelním střetu úplně zdemolované. Mladý řidič tak měl jen malé šance na přežití. „Záchrana již nebyla možná a zasahující lékař mohl pouze konstatovat smrt," řekl mluvčí záchranářů Petr Janáček. Ztráta mladého života pochopitelně silně otřásla všemi, kdo Františka znali.

„S velkou lítostí vám musíme oznámit, že 20. ledna 2020 důsledkem vážné dopravní nehody zemřel dobrovolný hasič, vítěz letošní Extraligy v požárním útoku z SDH Nevcehle, František V. Všem přátelům a především rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ napsali jeho kolegové den po nehodě na facebook. 

Františkův bratr pak na sociální síti informoval o tom, jak je naplánováno poslední rozloučení s nešťastným mladým mužem. „Při tragické nehodě odešel jeden z nejrychlejších hasičů, vítěz extraligy a držitel rekordů extraligy, a hlavně můj brácha,“ napsal. „Proto vás chci poprosit se s Fandou důstojně společně rozloučit dne 28. 1. 2020,“ pokračoval s tím, že poslední rozloučení proběhne ve smuteční síni hřbitova v Borku u Dačic. „Po rozloučení následuje cesta hasičskýma autama na hřbitov a poslední zahoukání,“ ozřejmil způsob, jak chtějí Františkovi dát sbohem smutní jeho kolegové a kamarádi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání