Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Marian Kočner není zlý člověk!“ Bratr obžalovaného podnikatele promluvil

Autor: jžk - 
23. ledna 2020
18:31

Chladnokrevnou vraždu novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (oba †27) rozplétá v těchto dnech slovenský soud. Na lavici obžalovaných skončil i podnikatel Marian Kočner (56), který si měl údajně mord objednat. Vinu ale odmítá. Nyní se rozhodl promluvit jeho bratr Ivan, který doteď doufá, že to Marian neudělal.

Ivan Kočner vlastní kavárnu v centru Pezinku, která se nachází jen asi kilometr a půl od zdejší soudní síně, ve které probíhá ostře sledovaný proces s údajnými vrahy novináře a jeho snoubenky. Ivan se na první pohled zdá být opakem svého bratra. 

„Samozřejmě že se o tom u nás doma mluví, ale nejsou to vůbec příjemné chvíle. Samozřejmě vás to nepustí, musíte na to myslet, pročítat ty noviny,“ uvedl pro televizi Prima. Když jeho bratra v loni 20. června zatkli, přestali být v kontaktu. Marián mu z vazby prý nikdy nenapsal. „Očekával jsem nějaký signál, něco, ale myslím si, že pravděpodobně všechen svůj čas a energii využívá na to, aby se potkával se svými právními zástupci,“ vysvětlil.

Ivan se ale naopak sešel se Zlaticou Kušnírovou, matkou zavražděné Martinky a Josefem Kuciakem, otcem zavražděného Jána. „Poslední dva roky zažívají něco, co by nikdo z nás nechtěl. Trochu si oddechli, najedli se, dali si u nás kávu,“ popisuje setkání Ivan. „Oči stejné, ale pohled jiný. Je zjevné, že to je jiný člověk,“ prohlásila v rozhovoru pro TV Prima paní Kušnírová. Podle Ivana ale není rozdělení na dobrého a zlého bratra správné. Uvedl, že i Marian Kočner pomáhal lidem a je dobrým otcem svým dětem. „Mediální pohled na dobrého a zlého bratra není úplně košer, věci nejsou jen černé nebo bílé,“ dodal na závěr.

Jána Kuciaka a jeho snoubenku zastřelil podle obžaloby Miroslav Marček na konci února 2018 v obci Veľká Mača. Jeho smrt vyvolala na Slovensku největší vlnu protestů od sametové revoluce. Ty nakonec vedly až k pádu vlády Roberta Fica. Podle slovenské policie si vraždu objednal kontroverzní podnikatel Marián Kočner. Kontakt s vrahem a jeho komplicem pak zprostředkovala Alena Zs. Kočner byl v případu obviněn po více než roce od ohavného činu. Soud se všemi obviněnými začal letos v lednu.

dietr ( 24. ledna 2020 00:57 )

Možná má pravdu, proč ale kryje Alenu Zsuzsovou, která si teď hraje na pomatenou?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání