Na tajnou volbu nového vedoucího pražského magistrátu se ve středu snesla silná kritika Adriany Krnáčové. Pro server Aktuálně.cz uvedla, že vůbec neobdržela pozvánku na písemnou zkoušku v rámci výběrového řízení: „Nikdo se neozval a teď najednou čtu v médiích, že jsem se nedostavila kvůli tomu, že jsem byla v zahraničí. Ano, byla jsem pryč, když mě nikdo nepozval,“ vysvětlovala Krnáčová.

Podle Seznam Zprávy bylo bývalé primátorce dokonce nabídnuto více termínů, ale žádný ji prý nevyhovoval. Podle Krnáčové se jí ale nikdo neozval. Celé je to podle ní ze strany současné koalice záměr, protože nechtějí, aby opoziční politik řídil úřad: „Mám na ten úřad největší kvalifikaci, vhodná bych byla i manažersky, ale zdá se, že bohužel ne politicky. Pro nové vedení města je to takový malý politický test, jestli dokážou rozhodovat objektivně. Zatím se to nezdá,“ uvedla primátorka pro zpravodajský server Aktuálně.cz.

Bez komentáře

„Výběrové řízení na ředitele/ ředitelku magistrátu ještě není ukončené. Do výběru vítězného uchazeče se k průběhu řízení nebudeme vyjadřovat,“ uvedl pro Blesk.cz mluvčí magistrátu Tadeáš Provazník na dotaz ohledně podrobností výběrového řízení. Podle Seznamu by v osudí na post ředitele magistrátu měla zůstat čtyři jména. Konkrétně má jít o Tomáše Havla, Martu Kopeckou, Karla Bláhu a Radku Říhovou. Vítězné jméno určí komise složená ze zástupců všech stran v zastupitelstvu (Piráti, Praha Sobě, Spojené síly pro Prahu, ODS a ANO).

Fotogalerie
12 fotografií