Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do pr*ele s rakovinou! Zemřela statečná bloggerka (†28), která veřejně bojovala se zhoubnou nemocí

Autor: shp - 
22. ledna 2020
17:52

Byla to velká bojovnice, která se jen tak nedala. Angličanka Kathryn Cartwrightová (†28) z města Sutton Coldfield se proslavila na internetu, když se při pádu z kolečkového křesla oslabená leukémií a její léčbou ošklivě poranila v obličeji. K modřinám si připsala na tvář nápis: Do pr*ele s rakovinou! Její fotka pak obletěla svět. Kathryn dál neúnavně psala o svém boji se zákeřnou nemocí. Po 13 letech nakonec podlehla zdravotním komplikacím.

Lékaři Kathryn diagnostikovali leukémii v srpnu 2007, když jí bylo teprve 16 let. Zanedlouho poté ji zdrtili, když jí oznámili, že má jen 20% šanci na přežití. Dívka se ale nevzdala a bojovala. Podstoupila transplantaci jater. Třikrát jí také transplantovali kostní dřeň.

Poslední přání se jí nesplnilo

Její velké přání, které vyslovila ve svém posledním rozhovoru pro Birmingham Live, se jí však bohužel nesplnilo. Znělo: „Ráda bych to vydržela do 30 let.“ Smrt zastihla inspirativní mladou bojovnici 18. ledna v nemocnici. Když vydechla naposledy, byla podle Mirroru obklopena nejbližší rodinou.

Budu žít na jedné z hvězd...,“ stálo u smutečního oznámení na jejím webu. „Byla to jedinečná žena, která neúnavně pracovala, aby podpořila lidi s leukémií. Její pozitivita a smysl pro humor nám budou velmi chybět. Její odkaz ale žije dál,“ prohlásil charitativní pracovník a její kamarád Anthony Nolan.

Zemřela na infekci jater

Na stránkách Kathryn stojí, že zemřela na komplikace spojené s nepřekonatelnou infekcí jater, kterou neměla šanci porazit. Během svého života toho ale dokázala hodně a inspirovala mnoho dalších lidí, aby boj o svůj život nevzdávali ani po zdrcující diagnóze.

paulina1@utanet.at ( 23. ledna 2020 00:19 )

Nejvetsi sra.ky jsou lidi jako ty, ty by meli odchazet ze sveta co nejrychleji, ty na svete nejsou potreba, takova primitivni spodina. Pfuj tobe

verka1 ( 22. ledna 2020 20:52 )

Až budete vy mít rakovinu a ukrutne bolesti, takové komentáře psát nebudete.

Tubera ( 22. ledna 2020 19:53 )

Cigaretový kouř je dynamickým komplexem více než 4000 plynných i pevných látek vzniklých nedokonalým spalováním cigaret. Obsahuje 43 prokázaných karcinogenů (mezi nejznámější patří dibenzantracen, benzo-a-pyren, dimetylnitrosamin, dietylnitrosamin, vinylchlorid, hydrazin, arsen, kadmium[1]) dále velké množství kokarcinogenů, promotorů nebo suspektních karcinogenů, mutagenů, alergenů a toxických látek. Dále je bohatý na oxid uhelnatý. V kouři se také zároveň nachází malé množství těžkých kovů, kyanovodíku a pro tabákový kouř specifické nitrosaminy.[2] Zároveň tabákový kouř obsahuje také radioaktivní látky (Polonium 210, Olovo 210) díky nimž se plíce silného kuřáka který vykouří 2 krabičky denně ozáří jako při rentgenu plic už za 6 dní.ZAPALTE SI

Zobrazit celou diskusi