Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Po ohnivém pekle úleva. Video zvířat radujících se z vytouženého deště dojímá tisíce lidí

Autor: sova - 
21. ledna 2020
20:36

Přírodní rezervace Symbio Wildlife Park ležící jižně od Sydney zveřejnila záběry zvířat, která se radují z dešťové nadílky. Ta se nad požáry postiženou Austrálií snesla minulý týden v pátek. Společně s klokany a koaly se nad potravou shromáždili také vombati, kteří na jihovýchodě Austrálie v hojném počtu žijí. Video bylo zveřejněno na síti youtube a na záběry upozornil britský list Daily Mail.

Pod videem se objevily dojaté komentáře z upřímné radosti zvířat, která je na něm zachycena. Záběry klokanů, kteří se s úžasem a vděkem cachtají v kalužích deště, se okamžitě staly senzací internetu.

„Je opravdu nádherné a u srdce hřející být svědkem toho, jak se radují z deště. Ta zvířata si toho tolik vytrpěla,“ napsala jedna žena.

Někteří musí na návrat do svých domovů zapomenout

Tohle video mi vehnalo slzy do očí a přineslo úsměv na rty. Jde vidět, že si skutečně užívají toho, co jim příroda může nabídnout,“ zněl další komentář pod videem.

Požáry prozatím zničily více než 18 a půl milionu hektarů půdy napříč celou Austrálií a způsobily smrt živočichů, jejichž celkový počet přesahuje jednu miliardu. Ti, kteří přežili, budou mít vážné problémy s návratem do svých přirozených oblastí a s hledáním potravy.

Zraněná zvířata během požárů v Austrálii (19. 1. 2020) Zraněná zvířata během požárů v Austrálii (19. 1. 2020) | Reuters

Zobrazit celou diskusi