Plné odůvodnění Nejvyššího soudu zatím není k dispozici. Meindl může teoreticky podat ještě ústavní stížnost, musel by ale argumentovat porušením svých základních práv.

Svou sousedku napadl Meindl v listopadu 2017 v domě v pražských Holešovicích, kam se dívka přistěhovala o měsíc dříve. Když podnapilému mladíkovi, kterého znala od vidění, otevřela dveře, přiložil jí podle verdiktu nůž na krk a donutil ji, aby s ním odešla do jeho bytu. Brutálně ji znásilnil, poté ji bil a pořezal. Ostatní nájemníci, kteří z bytu slyšeli naříkání, zavolali policii. Hlídka musela vykopnout dveře, protože Meindl odmítl otevřít.

Napadání trvalo více než hodinu a dívka po něm skončila v nemocnici, kde se musela podrobit operacím. Bez lékařské pomoci jí hrozila smrt. Trpí posttraumatickou stresovou poruchou a řadou zdravotních problémů.

Státní zastupitelství požadovalo pro Meindla výjimečný trest, obhajoba naopak prosazovala mírnější postih. Meindl podle obhajoby nechtěl dívku zabít, ale jen znásilnit. Podle odvolacího Vrchního soudu v Praze ale gradace násilí nepochybně svědčí o vražedném úmyslu. Meindl sám u hlavního líčení trval na tom, že si událost nepamatuje.

Meindl prošel pěstounskou péčí a výchovným ústavem, v Holešovicích pracoval načerno jako kuchař. V minulosti byl ve vězení za ublížení na zdraví, protože napadl majitele jiné restaurace. Českobudějovický soud ho také potrestal čtyřmi lety vězení za znásilnění mladistvé dívky, kterou si vyhlédl ve vlaku.

Fotogalerie
5 fotografií