Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec nadějí pašeračky Terezy! Šokující rozhodnutí soudu

Aktualizováno -
21. ledna 2020
18:04
Autor: yks, shp - 
21. ledna 2020
17:47

Dlouhé měsíce čekala česká občanka Tereza Hlůšková (23) za vysokou zdí pákistánské věznice v Láhauru na konečný verdikt v kauze pašování bezmála 9 kilogramů heroinu. Těšila se na to, že ji soud osvobodí, potvrdí její nevinu a že konečně bude moci jet domů. Ovšem úterní rozhodnutí pákistánské justice ji znovu zcela zdrtilo.

Chápaví soudci, jasná argumentace jejích advokátů a konečně zproštění viny. Tak nějak si mohla Češka Tereza Hlůšková představovat průběh úterý. Právě na úterý bylo stanoveno jednání o jejím odvolání proti rozsudku, kterým ji soud nižší instance nepravomocně poslal do obávané věznice Koh Lakhpat v Láhauru, a to až na 8 let a 8 měsíců!

Tereza tvrdí, že je zcela nevinná, a oba její právní zástupci, zkušený a známý advokát Asghar Dogar a jeho, pokud jde o Terezinu kauzu, služebně mladší kolega Saifur Rahman se za ni chtěli rvát se senátem, ve kterém nově zasedá i soudce Šahíd Mahmúd Abbásí. Možná věřili, že v úterý uhrají důstojnou partii. Jenže právě tento tribunál jim vůbec nedal šanci!

„Soudci vyslechli 5 případů. Jejich projednávání trvalo dlouho, a dříve než došlo na Terezin případ, byli nuceni zasedání odvolacího senátu ukončit,“  uvedl ohledně úterního jednání pro Blesk zdroj v Pákistánu.

Terezu přitom tentokrát do jednací síně dokonce přišli podpořit i zaměstnanci českého konzulátu! Ani jejich přítomnost ale muže v talárech nezastavila před jejich rozhodnutím. Přítomnost honorárního konzula a odložení projednávání případu Terezy potvrdila i mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Soud se dnes k projednávání případu zadržené Češky nedostal a nedošlo bohužel ani ke stanovení termínu dalšího stání. Zástupce našeho velvyslanectví se však se zadrženou dnes setkal během konzulární návštěvy,“ řekla mluvčí Blesk.cz.

Jediné, co Tereze zvedlo v úterý náladu, byla právě konzulární návštěva. Podle zdroje Blesku se i přes trápení se soudem má za mřížemi relativně dobře a nesužují ji žádné zdravotní potíže.

Pákistánská justice si dává s Tereziným soudem na čas. Vždyť v Láhauru tráví už více než 2 roky. „Termín nového soudního slyšení nebyl dosud stanoven. Podle zdrojů ze soudu bude ale datum Terezina případu brzy oznámeno,“ uvedl pákistánský zdroj Blesku, ovšem pro Terezu to znamená jediné. Sen o brzkém propuštění se zase rozplynul.

Pákistánští celníci 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru zadrželi českou občanku Terezu Hlůškovou (23) s téměř devíti kilogramy heroinu. Po více než roce stráveném ve vazební věznici soudce ženu poslal na osm let a osm měsíců do vězení. Zdrcená žena se proti rozsudku odvolala, případ si tak převzal nadřízený soud. Mladá žena trvá na své nevině a doufá ve zprošťující verdikt. Žalobce naopak požaduje trest ještě přísnější, nejlépe doživotí.

Paja Papaja ( 21. února 2020 06:00 )

Mela po tom soudci chudak terezka hodit botou,za to ze ji nechcou pustit,chudak mela prece jen 9kilo heraku!!a uz si dneska prcla holka jedna buclata??

xkabatovab@seznam.cz ( 27. ledna 2020 05:53 )

Jako pardon ale jak někdo může být nevinný kdyz u něj najdou 9 kilo heraku? I kdyby to k ní do kabelky nebo nekam hodil nekdo tak by urcite slečna cítila ze je o tolik těžší, a co čeká? Ze kdyz ji zavřou tak ji pak hned pustí??To má slečna dost růžové brýle teda

Manowar ( 23. ledna 2020 05:35 )

Šokující rozhodnutí soudu,který se k případu vůbec nedostal. Milý Blesku,máš v tom guláš.

Kazin ( 23. ledna 2020 05:12 )

To už vydrží Má to za pár 😂

pupak_1 ( 22. ledna 2020 22:52 )

...tak ona ještě doživotí vyfasovat může.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání