Strany jednaly v pondělí otevřeli první velké téma, a to řízení projektů nebo koncepci IT systémů. „Zde máme schválenou koncepci IT systém a opravdu doufám, že už je poslední, která je na papíře,“ informoval primátor Zdeněk Hřib (Piráti). 

„Pro Pražany je v současné době asi nejzajímavější možnost nahrát si Lítačku do telefonu. A v nejbližší době spustíme e-shop s kupony, odpadne tak nutnost stát ve frontě. A nebojte, stálo to pouhých 700 tisíc,“ uklidňoval novináře Hřib s narážkou na předražený e-shop s dálničními známkami.

Předseda zastupitelů Spojených sil a europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) primátorovu spokojenost v oblasti IT ovšem nesdílí. „Myslíme si, že se v této věci mohlo udělat mnohem víc práce. Proto jsme se dohodli, že vytvoříme tým odborníků – za každou koaliční stranu vyšleme jednoho - a ti nám pak předají zprávu, jak na tom skutečně jsme. My to tak růžově jako pan primátor nevidíme," nastiňuje další kroky Pospíšil.

Stavební řízení

Starosta Prahy 7 a předseda zastupitelů Prahy Sobě Jan Čižinský řekl, že zástupci koalice rovněž diskutovali o délce stavebního řízení. To se podle něho musí do budoucna zkrátit. „Přijde nám nepřijatelné, aby lidé čekali na vyřízení stavebního řízení několik měsíců. Naše ambice je zkrátit ho na 30 dní“, řekl v pondělí Jan Čižinský, předseda Prahy Sobě.

Strany se také shodly, že musí lépe a více vzájemně komunikovat. „Alespoň pro mě to vyplynulo z toho jednání. Děkuji kolegům z koalice za konstruktivní jednání a já doufám, že se nám povede zlepšit komunikaci a zvýšíme výkon magistrátu pro občany," řekl Hřib.

Jednání budou pokračovat v příštím týdnu. Další kolo je svoláno opět na pondělí 27.1. 2020. Na programu by měly být oblasti dopravy, majetku a investic.