Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dominika (†21) omámil a utopil v žumpě, umíral děsivou smrtí: Dostal 28 let, teď chce na svobodu

Jaromír Šmídek dostal za vraždu Dominika P. (†21) 28 let vězení.
 (Autor: Archiv)
Autor: ČTK, chal - 
20. ledna 2020
15:16

S trestem 28 let odnětí svobody nesouhlasí Jaromír Šmídek (48), kterého soud pravomocně odsoudil za vraždu 21letého Dominika P. Mladík zemřel, protože chtěl svědčit proti Šmídkovi v souvislosti se zneužíváním sedmileté holčičky. Šmídek Dominika předloni v lednu omámil, hodil ho do jímky a nechal ho v ní utopit. Nyní podal proti rozsudku ústavní stížnost.

Jaromír Šmídek, který nechal známého Dominika P. (†21) utopit v odpadní jímce, podal ústavní stížnost. Jde o poslední šanci, jak zvrátit výjimečný trest 28 let vězení. Podle pravomocného verdiktu šlo o vraždu provedenou trýznivým způsobem. Rozhodnutí loni potvrdil Nejvyšší soud. Podání následné ústavní stížnosti je patrné z justiční databáze.

Šmídek podle pravomocného verdiktu předloni hodil omámeného mladíka do odpadní jímky, kde ho nechal utopit. Chtěl na něj svést zneužívání nezletilé dcery své bývalé družky, kterého se dopustil sám. Šmídek vinu popíral.

Mladíka znal Šmídek delší dobu. Se svou přítelkyní a jejími dětmi žil v jeho domě. Podle soudů Šmídek špatně nesl ukončení vztahu s družkou, která navíc navazovala stále bližší vztah s jeho pozdější obětí. Se Šmídkem se družka rozešla poté, co se jí sedmiletá dcera svěřila s tím, že ji muž zneužil.

V noci 22. ledna 2018 naložil Šmídek v Luštěnicích na Mladoboleslavsku omámeného jedenadvacetiletého muže do svého auta a odjel s ním k domu na odlehlém místě na okraji Karlových Varů. Tam jej podle verdiktu hodil do plné dvoumetrové jímky, kterou přikryl padesátikilogramovým poklopem. Mladík se v odpadu utopil.

Pachatel původně uváděl, že mladíka v daný večer vůbec neviděl. Při nakládání vrávorající oběti do auta jej však zachytila kamera. Po zjištění, že existuje kamerový záznam, proto začal tvrdit, že mladíka odvezl do Karlových Varů.

„Vina obviněného byla prokázána na základě uceleného a logicky propojeného řetězce nepřímých důkazů, absence přímých důkazů tedy není v tomto případě nijak podstatná,“ uvedl loni v usnesení Nejvyšší soud. Jediným, kdo mohl oběť usmrtit, měl k tomu motivaci i příležitost, byl podle soudu Šmídek.

sacred10 ( 20. ledna 2020 19:07 )

Šmídku ty buď rád ty vol-e,že ten vochmelka Havel zrušil trest smrti i když teda udělal pěknou blbost!Takový hovado jako ty potřebuje kulku do palice!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání