Na rozdíl od pohádkové, ta brněnská místo Lexikonu kouzel očividně prahla po špercích. Stačila jí krátká porada s jedním z kompliců, kteří zaměstnali záplavou dotazů obsluhu, a šla na věc.

„Nenápadně za jejich zády protáhla ruku malinkou škvírkou pod ochranným sklem a z vystaveného plata odcizila zlatý přívěšek ve tvaru slunce. Tento si pak tajně uschovala do své kapsy a zmizela v brněnských ulicích,“ popsal krádež policejní mluvčí Petr Vala. Majitel si šperk cení na sedm tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté hledají zlodějku, říkají jí Saxana. Ukradla zlatý šperk. Policie ČR Brno

Policisté prohlédli záznamy z kamer, které bleskovou krádež zachytily, a v rámci pátrání se obrátili na veřejnost se žádostí o pomoc.

Jestliže zlodějku na záznamech poznáváte, dejte nám vědět na lince tísňového volání 158, popřípadě můžete přímo zkontaktovat brněnské policisty na telefonní lince 974 623 614. Taktéž by kolegové rádi uvítali jména tří mužů, kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v zastavárně, neboť by dle kriminalistů mohli významným způsobem přispět k objasnění tohoto skutku,“ adresoval mluvčí vzkaz veřejnosti i trojici „svědků“.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté hledají zlodějku, říkají jí Saxana. Ukradla zlatý šperk. Policie ČR Brno