Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Rozlučka se svobodou skončila brutální smrtí: Juraje (†29) našli zavražděného 20 km od hotelu

Autor: chal - 
20. ledna 2020
10:47

Tragicky dopadlo loučení se svobodou v ukrajinském Kyjevě pro partu mladých Slováků. Jeden z nich, Juraj P. (†29), za cestu na východ zaplatil životem. Juraje našli mrtvého poté, co v noci opustil hotelový pokoj s tím, že si potřebuje ještě něco koupit. Co přesně se stalo, nikdo z kamarádů ani rodiny neví. Jisté je jedno - Juraje někdo zabil a okradl.

Juraj se vydal s několika kamarády oslavit loučení se svobodou jednoho z nich. Skupinka Slováků šla v neděli 12. ledna na party do jednoho z Kyjevských klubů, na hotel se Juraj s přáteli vrátili v noci. Kdyby šel Juraj rovnou spát, dnes by byl s nejvyšší pravděpodobností naživu.

On se ale ještě zvedl a z hotelového pokoje odešel s tím, že si skočí něco koupit. Když se ale dlouho nevracel, kamarádi o něj začali mít strach. „Volali mu, ale neozýval se. Bylo to podezřelé, tak ho šli hledat. Našli ho až 20 kilometrů od Kyjeva zabitého,“ popsal deníku Nový Čas člověk blízký Jurajově rodině.

Co přesně se s Jurajem dělo od chvíle, kdy opustil hotelový pokoj, jeho přátelé ani rodina nemají tušení. Jisté je jen jedno – mladého Slováka na Ukrajině někdo zabil a okradl. „Nevíme, jestli byl zastřelený, umlácený nebo ubodaný. Byl okradený, vzali mu všechno a nechali u něj jen přelomenou identifikační kartu. Víme jen, že ho zavraždili,“ popsal Novému Času Jurajův kamarád s tím, že víc informací má rodina zesnulého.

Ani rodina toho ovšem příliš neví a hrozilo, že se víc ani nedozví. Ukrajinské úřady totiž původně chtěly Jurajovy ostatky na Slovensko transportovat už zpopelněné. S tím však rodina nesouhlasila a nechala tělo převézt domů, aby mohla proběhnout pitva.

Převoz těla byl ovšem velmi nákladný, stál v přepočtu zhruba 125 tisíc korun. Zaplatit takovou částku z vlastních zdrojů bylo nad síly pozůstalých, proto se jim Jurajovi přátelé rozhodli pomoct uspořádáním veřejné sbírky.

Podle kamarádů byl Juraj věčně usměvavý a nekonfliktní. Pro ně i pro Jurajovi příbuzné je jeho odchod těžší o to víc, že neví, jak a proč k němu došlo.

Ministerstvo zahraničních věcí odmítlo Novému Času k případu sdělit jakékoliv informace. Tiskový mluvčí Juraj Tomoga pouze doplnil, že resort lidem doporučuje, aby před zahraničními cestami uzavírali cestovní pojištění, které převoz těla pokrývá.

Pollo ( 22. ledna 2020 06:19 )

Mám info, že vše není úplně tak, jak se i v tomto článku tvrdí. Podezřelī jsou üdajně dva kamarádi zabitého, co s ním slavili, ne neznámý ukrajinský vrah.

HledacPravdy ( 20. ledna 2020 12:34 )

Šel nakoupit a nakoupil. Chudák. R.I.P.

hubaucpanakoblihou ( 20. ledna 2020 12:20 )

Nádherné doporučení: dejte se pojistit, aby až vás zamordují, tak aby vás převezli.
Je tam také příslušný příplatek na způsob vraždy? Zastřelení, ubodání, umlácení...
Jo vy máte ve smlouvě tady dole malinkým písmem, že pojistka platí jen na utopení v mořské vodě v desátém patře...

panchovilla ( 20. ledna 2020 12:10 )

Opláchni se studenou vodou Putinofile

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání