Markle promluvil v novém dokumentu stanice Channel 5. Pronesl, že se za Meghan a Harryho, respektive za jejich současné chování stydí, a že ničí jednu z největších institucí, čímž myslel britskou královskou rodinu. Meghan prý zahodila to, o čem sní každá dívka, a udělala to pro peníze. "Dělají z královské rodiny obchoďák s korunou," dodal. "Tohle není dívka, kterou jsem vychoval," posteskl si penzionovaný hollywoodský osvětlovač.

Jeho prohlášení přišlo ve chvíli, kdy se britská monarchie potýká s krizí, jaká ji potkává "jednou za generaci". V den, kdy královna Alžběta oznámila, že vyhoví Harryho a Meghanině touze po nezávislosti a finanční samostatnosti.

Harrymu a Meghan zůstanou tituly vévody a vévodkyně ze Sussexu, nebudou však oslovováni jako "jejich královská výsost". Z dohody s královnou vyplývá mimo jiné také to, že princ a jeho manželka už nebudou získávat žádné finance z veřejných zdrojů. Navíc státní pokladně vrátí prostředky ve výši 2,4 milionu liber (přes 70 milionů korun), které utratili za renovaci svého britského sídla Frogmore Cottage v hrabství Berkshire poblíž windsorského hradu.

Fotogalerie
54 fotografií