Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ušetřit na dovolené lze i tam, kde byste to nečekali

Ušetřit na dovolené lze i tam, kde byste to nečekali
15. ledna 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Při plánování dovolené je důležité si ze všeho nejdříve ujasnit, jaký druh dovolené vlastně chceme. Když už máme jasno, plánujeme a intenzivně hledáme tak, abychom si ji užili na maximum a zároveň aby nás dovolená vyšla finančně co možná nejméně.  Pomoc s úsporou finančních nákladů vynaložených za dovolenou lze přitom najít tam, kde by to většina z nás nečekala. Ptáte se kde? U svého dodavatele plynu a elektřiny.

Nejde vám dohromady spojení dovolené s dodavatelem energií? Někteří z nich nabízejí svým zákazníkům věrnostní programy, jejichž prostřednictvím lze získat zajímavé slevy u cestovních kanceláří nebo přímo v ubytovacím zařízení.

Věrnostní program pomůže i s dovolenou

Zajímavý věrnostní program nabízí svým zákazníkům například jedna z největších tuzemských energetických společností Pražská plynárenská. Ta nabízí zdarma zákaznickou kartu, jejímž prostřednictvím je možné získat slevy a výhody u více než 90 nejrůznějších partnerů. Mezi ně patří mimo jiné i již zmíněné cestovní kanceláře, dále hotely, penziony apod., takže dovolenou lze pořídit až o několik tisíc levněji.  Aby byla nabídka pro cestovatele úplná, zajistí jim společnost navíc i 60% slevu na cestovní pojištění. Ušetřit lze se zákaznickou kartou dále třeba i za sport, v restauracích, v kinech, divadlech nebo při nákupech nejrůznějšího zboží. Navíc její držitelé mohou několikrát ročně soutěžit i o zajímavé ceny, jako jsou letecké zahraniční zájezdy, tuzemské víkendové pobyty či finanční poukazy na výběr dovolené dle vašeho vlastního uvážení.

Půjčovna vozidel s pohonem na stlačený zemní plyn

Pokud chcete na dovolenou vyrazit po vlastní ose, ale chybí vám potřebný dopravní prostředek, pomohou pražští plynaři i s tímto problémem. V jejich autopůjčovně si totiž můžete vypůjčit vozidlo s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG), se kterým budete jezdit nejen ekologicky šetrně, ale hlavně jen přibližně za korunu na kilometr. Dlužno říci, že všechna vozidla v nabídce jsou sériově vyráběna renomovanými výrobci a jsou dvoupalivová. Kdyby Vám tak na cestách náhodou plyn došel, k nejbližší plnicí CNG stanci můžete bez jakýchkoli problémů pokračovat na benzín. Navíc, zákazníci Pražské