Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumpovi oslaví křišťálovou svatbu. Ani po 20 letech nemají společnou ložnici

Autor: Darina Jíchová - 
17. ledna 2020
15:45

První pár Spojených států, prezident Donald Trump a první dáma Melania Trumpová, oslaví křišťálovou svatbu. 22. ledna to bude 15 let, co si na floridském sídle Mar-a-Lago řekli „ano“. Jejich manželství je ale diametrálně odlišné od jiných, první dáma do něj trochu nechala nahlédnout korespondentku CNN pro Bílý dům Kate Bennettovou, která své poznatky o Trumpových shrnula v neautorizovaném životopisu. „Jsou nezávislým párem, ani po 20 letech nesdílejí ložnici,“ napsala Bennettová.

„První pár je těžké analyzovat, jejich chování nepřipomíná žádné tradiční manželství,“ uvedla Bennettová v rozhovoru pro pořad stanice CNN New Day. Její biografie první dámy vyšla krátce před koncem roku 2019.

Reportérka: Je to samotářka, potřebuje vlastní prostor

„Jsou na sobě nezávislí. Jsou spolu přes 20 let, ale nesdílí ložnici, což je neobvyklé, a překvapivě mezi sebou nemají žádnou zahořklost,“ tvrdí Bennettová, která měla možnost Trumpovou poznat během své práce v Bílém domě. Reportérka rovněž odtajnila, že Trumpovi dokonce ani nespí na stejném patře.

„Jako rodiče fungují jako ucelená jednotka, mají stejné role. V jiných záležitostech ale pracují jako jednotlivci, mají jiné zájmy a jiné názory,“ řekla během interview.

„Popsala bych je jako nezávislý pár, Melania má ráda vlastní prostor, je samostatná, zároveň je ale samotářka. Za těch 20 let byli schopní najít způsob, aby jim manželství šlapalo. Společná ložnice pro to evidentně není potřeba,“ prohlásila Bennettová.

Melanii se nevyplatí podceňovat

„Rozhodně není hloupá modelka, v Bílém domě není rukojmí a není ani špionka zahraniční kontrarozvědky, jak se domnívají konspirátoři. Abych jí porozuměla, vydala jsem se do Slovinska,“ navázala Bennetová.

Reportérka popsala, že Slovinci neuznávají syndrom RBF, tedy výraz „naštvané tváře“ v angličtině známý jako „Resting Bitch Face“. „Pro ně je neutrální výraz bez úsměvu zcela přirozený, neusmívají se. Jako národ uznávají kulturu: Starej se o své věci, ne o moje,“ vysvětlila reportérka.

Trumpové bývá často vyčítáno, že se na rozdíl od svých předchůdkyň Michelle Obamové nebo Lauře Bushové skoro vůbec neusmívá. „Melania má neuvěřitelné schopnosti přežití, jak na to, aby zvládla být první dámou USA, tak hlavně na to být Trumpovou manželkou,“ domnívá se Bennettová.

„Má větší moc a vliv na prezidenta, než si lidé myslí. Přes den jsou neustále v kontaktu, volají si. Nevyplatí se ji podceňovat, sleduje, jak si stojí v anketách popularity, a co se o ní píše. Je pár věcí, kde není ochotná ke kompromisu: její syn a ona sama. Ani pro roli první dámy nebyla ochotná se změnit, nebo zasáhnout do režimu svého syna,“ doplnila Bennetová.

Prezident USA Donald Trump společně s manželkou Melanií a synem Barronem. Prezident USA Donald Trump společně s manželkou Melanií a synem Barronem. | Reuters

Syn je pro první dámu priorita

„Barron, její syn, je pro ni to nejdůležitější. Myslím, že se částečně snaží strhnout pozornost tisku na sebe a odvést ji od syna, aby mohl v klidu žít. Stejně jako zbytek Trumpovy rodiny žije v jakési bublině, myslí si, že je pod neustálým útokem tisku. Skutečně věří svým slovům, že je nejšikanovanějším člověkem na světě,“ uvedla novinářka.

„Lidé se mě nejčastěji ptají, zda má Melania skutečně svého manžela ráda. Moje odpověď je vždycky překvapí: Ano, opravdu ho ráda má. Navíc sdílejí i politické smýšlení, on s ní probírá skoro všechno, musí už dojít k něčemu velkému, aby to byla Melania, kdo přijde za Trumpem. Tak to bylo s rozdělováním rodin,“ odhalila reportérka.

„Byla jsem tam s ní, viděla jsem ji klečet u dětí na kolenou a hrát si s nimi. Tohle téma se jí velmi dotklo,“ Bennetová se v rozhovoru vrátila i k bundě s nešťastným nápisem „Je mi to úplně jedno, a vám?“, ve které se Trumpová vydala za dětmi nelegálních migrantů.

Melania Trump proti rozdělování dětí: Odjela do McAllenu v Texasu na hranicích s Mexikem, aby se se situací přímo na místě seznámila Melania Trump proti rozdělování dětí: Odjela do McAllenu v Texasu na hranicích s Mexikem, aby se se situací přímo na místě seznámila | Reuters

„Myslí to dobře, ale někdy šlápne vedle“

„Někdy šlápne úplně vedle, chce udělat gesto, které jí samotné přijde snadno rozluštitelné, ale není to tak. Ta bunda úplně znegovala záměr její cesty, jela tam i přesto, že to Trump nechtěl. Chtěla vidět, co se tam děje, jak na tom děti jsou. Nápis na bundě byl zamířen na prezidentovu dceru Ivanku, která se neustále vměšuje do funkcí první dámy,“ reportérka poukázala také na to, že Trumpová má svou nevlastní dceru jako „nechvalný příklad“.

„Vidí, jak Ivanka nebo i Donald mladší sdílejí fotky svých dětí na instagramu, nebo jim dokonce zakládají vlastní profily. Melania naopak Barronovo soukromí střeží jako oko v hlavně,“ Bennettová uvedla, že první dáma nesoupeří jenom s Ivankou Trumpovou, ale také s Obamovou, kterou Američané v roli první dámy milovali.

Z Bílého domu zmizely stopy po Obamových

„Z Bílého domu nechala odstranit všechno, co by Obamovy mohlo připomínat. Nelíbila se jí barva a dekorace, které tam po její předchůdkyni zůstaly. Béžové a oranžové odstíny nahradila bílou a krémovou,“ Bennetová rovněž popřela, že by Trumpová byla proti tomu, aby se její manžel ucházel o prezidentské křeslo.

„Unavovalo ji a možná i trochu rozčilovalo, že Trump neustále mluvil o tom, jak dobrým prezidentem by byl, a tak na něj začala naléhat, aby to teda zkusil,“ tvrdí Bennetové, zde se rozchází s řadou dalších zdrojů, které uvádějí, že Trumpová byla zásadně proti jeho kandidatuře.

Zobrazit celou diskusi