Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragická smrt absolventa slavné univerzity: Dominic (†24) zemřel na oslavě svého bratra!

Autor: rc - 
7. února 2020
22:49

Dominic Hamlyn, absolvent prestižní britské univerzity a nadějný sportovec, tragicky zemřel na narozeninové oslavě svého mladšího bratra. Čtyřiadvacetiletý mladík během oslavy skočil se svým kamarádem do bazénu, aby si s ním dal závod. Z vody ho však po chvíli vytáhli bezvládného. Dominic zemřel o několik hodin později v nemocnici!

Koncem července se rodina a přátelé slavného neurochirurga Petera Hamlyna sešli ve městě Crundale v anglickém hrabství Kent, aby tam oslavili narozeniny jeho syna Benedicta. Peter Hamlyn se proslavil v roce 1991 poté, co zachránil život profesionálnímu boxerovi Chrisu Eubankovi. Do venkovského domu rodiny se sjelo asi čtyřicet lidí. Jednadvacáté narozeniny bratra si nenechal ujít ani Dominic, čtyřiadvacetiletý absolvent slavné univerzity v Cambridgi. 

„Pořádali jsme párty k oslavě narozenin nejmladšího syna Benedicta. Moji synové pronášeli přípitek poté, co jsme si sedli k večeři. Dominic také,“ uvedl Peter ve výpovědi podle britského deníku Daily Mirror.

Dominic pak prý odešel zapálit ohňostroj, po čemž se s kamarádem Tomasem Ter-Reehorstem rozhodli jít si zaplavat do bazénu. „Dominic pil, ale nebyl opilý. Byla to velice slušná oslava a nejsem si vědom přítomnosti nějakých drog. Dominic zůstal střízlivý až do přípitku. Dominic shodil Tomase do vody a poté tiše diskutovali, jak daleko jsou schopni doplavat pod vodou," popsal Peter s tím, že Dominic odmalička dokázal přeplavat čtyři a pět délek.

„Tomas říkal, že zvládl uplavat jeden a půl délky a musel se vynořit. Dominic pokračoval. Povídal si se svou přítelkyní Alicii, která akorát vyšla z vířivky a plánovala se utkat s Dominicem v další soutěži,“ řekl Peter s tím, že v tu chvíli si všimli, že je něco špatně. „Viděli, že je bezvládný pod vodou, tak pro něj skočila a vytáhla ho ven.“

Dominica začal oživovat student medicíny, který byl také na večírku. Poté k synovi přiběhl Peter a pokračoval v resuscitaci. „Když jsem se tam dostal, zjistil jsem, že to je vážné. Vůbec nereagoval. Přetočil jsem ho na stranu, abych dostal vodu z jeho plic a začal s masáží srdce. Dokonce ani nekašlal. Myslel jsem jen na to, že až se sem dostanou záchranáři, bude to v pořádku. Byl to zdravý mladý muž s kondicí,“ doplnil Peter s tím, že Dominic se věnoval atletice a neměl žádný zdravotní problém.

Poté, co na místo dorazila záchranka, byl mladík převezen do nemocnice. Nebylo mu však už pomoci. Zemřel o několik hodin později na nemocničním lůžku. „Dominic zemřel v nemocnici na zástavu srdce,“ uvedla rodina v prohlášení.

Zobrazit celou diskusi