Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Posmrtné fotografie miliardáře Epsteina: Byla to vražda! Tohle jsou důkazy, ukázal patolog

Autor: rc - 
17. ledna 2020
14:55

Od smrti Jeffreyho Epsteina (†66) uplynulo již půl roku, nad jeho skonem však stále visí mnoho otázek. Miliardáře našli loni v srpnu mrtvého v cele newyorské věznice, kde čekal na soud. Úřady tehdy oznámily, že finančník, který byl obviněn ze zneužívání nezletilých dívek, spáchal sebevraždu. Rodina však nevěří, že by si sáhl na život, a najala si významného patologa Michaela Badena (85), aby případ přezkoumal. A Baden nyní přišel s důkazem, který podle něj nasvědčuje tomu, že vše mohlo být jinak.

Jeffreyho bratr Mark je přesvědčen, že miliardář byl za zdmi věznice zavražděn. Epstein, usvědčený sexuální delikvent, se měl před soudem zpovídat ze sexuálního obtěžování nezletilých dívek, které měl navíc držet jako otrokyně. K soudu se však již nedostal. V srpnu byl nalezen mrtvý ve své cele. Pitvu tehdy vykonala newyorská patoložka Barbara Sampsonová, která případ uzavřela jako sebevraždu oběšením.

Rodina však se závěrem vyšetřování nebyla spokojena a najala si newyorského forenzního experta Michaela Badena, který byl dokonce předsedou komise patologů vyšetřujících smrt prezidenta Johna F. Kennedyho. Baden se případu věnuje už od října a od samého začátku tvrdí, že zranění, které měl Epstein na těle, nesouvisí se sebevraždou.

V televizním pořadu Show Dr. Oze uvedl, že miliardář měl prasklé oční vlásečnice. „Při oběšení jsou cévy, tepny i žíly, ucpané a člověk tak zbledne v tváři,“ vysvětlil patolog v pořadu. „Udusí vás to, protože neproudí krev,“ reagoval na jeho slova Dr. Oz. „To je pravda. Necirkuluje krev... Pokud jde o škrcení rukou, při tom vzniká záložní tlak, při němž může dojít k prasknutí malých vlásečnic, což je nejlépe vidět v očích,“ uvedl Baden v pořadu.

Zároveň dodal, že dalším důkazem je bledá barva miliardářových nohou. „Krev se po smrti usazuje. Jsou to takzvané posmrtné skvrny. Pokud visíte, posmrtné skvrny jsou v nižší části nohou. Měly by být fialové, ale nejsou,“ ukázal Baden na posmrtné snímky Epsteinových nohou, které byly bledé, a zpochybnil tak závěr pitvy Samsonové.

HledacPravdy ( 18. ledna 2020 04:56 )

Další teorie spiknutí..

Bleskoska ( 18. ledna 2020 00:27 )

To si myslí celý svět, že Epsteinovi bylo zabráněno mluvit, protože měl hodně co říct. On by se dokázal vykoupit, nemusel se zabíjet. Jde jen o to položit na stůl pádné důkazy. Popraskané oční vlásečnice, zlomená jazylka a bledé nohy opravdu vypovídají nevyvratitelně o zabití škrcením, rdoušením, dušením, nikoli o úmrtí oběšením. To se asi ještě dozvíme věcí ...

starymlok ( 17. ledna 2020 18:21 )

Opět 3 dementi v diskusi,jeden blbější než druhý a třetí blbe-jší jak ti dva dohromady

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání