Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Talentovaná baletka (†14) podlehla děsivé nemoci: Valentina ale rozdává radost i po smrti

Autor: chal - 
19. ledna 2020
18:34

První den nového roku byl pro 14letou nadanou baletku Valentinu Sannovou (†14) z anglického Liverpoolu tím úplně posledním. Dívka prohrála boj s meningitidou. Nemoc měla rychlý průběh. Poprvé se projevila bolestí hlavy 25. prosince. Týden poté tanečnice zemřela.

Dívka měla být jednou velkou baletní hvězdou. Valentina Sannová studovala tanec na prestižní Královské baletní škole, patřila mezi velké talenty a okolí jí věštilo zářnou budoucnost. Její životní cesta ale skončila neočekávaně brzy.

Baletka zemřela 1. ledna ve věku pouhých 14 let. Náhlý odchod zlomil všem příbuzným a známým srdce. „Byla neuvěřitelně laskavá a krásná,“ vzkázal zdrcený táta Alberto (48).

Jeho dcerka balet milovala, trénovala šestkrát týdně. Nejprve chodila na taneční akademii, díky své píli a oddanosti si pak vysloužila přijetí na Královskou baletní školu.

Valentina patřila mezi opravdu velké talenty, což bylo podle Alberta na první pohled jasné úplně každému. Kromě tance dívka excelovala i při výuce ostatních předmětů, patřila mezi třídní premianty.

Že s Valentinou něco není v pořádku, její rodiče zjistili na rodné Sardinii, kam každý rok jezdí na Vánoce. Nejprve to vypadalo na obyčejnou chřipku. Dívku začala 25. prosince bolet hlava. Po čtyřech dnech, když se Valentině přitížilo, ji rodiče odvezli do nemocnice.

Tam dívce okamžitě nasadili antibiotika, lékaři jí diagnostikovali meningitidu. Prvního ledna Valentina nemoci podlehla. Zármutek rodiny podle jejího táty Alberta trochu zmírňuje fakt, že Valentinina smrt znamenala i život pro někoho jiného – rodiče totiž její orgány poskytli k transplantacím.

Monikay ( 20. ledna 2020 10:39 )

myslela jsem že je již možné očkování

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání