Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vaněk z Fondu ohrožených dětí rezignoval: Tajili mi prodej budovy Klokánku, říká

Autor: lc - 
16. ledna 2020
14:15

Další pohroma pro Klokánky pro ohrožené děti. V čele předsednictva Fondu ohrožených dětí končí jeho člen Jan Vaněk, který se ve čtvrtek rozhodl na svou funkci rezignovat. Po třinácti letech práce pro fond. Může za to i informace o plánovaném prodeji budovy Klokánku v Janovicích nad Úhlavou, o kterém Blesk.cz ve středu informoval.

„Vždy jsem se snažil o to, aby Klokánek prosperoval. Od poloviny roku 2015 jsem dělal vše pro to, aby každý z nás mohl i nadále dělat to, co skvěle umí, tj. pomáhat dětem, které v životě neměly bohužel takové štěstí.

Ovšem po přečtení článku na webových stránkách Blesku.cz jsem nepříjemně překvapen, jelikož jakožto člen předsednictva FOD jsem o nastalé situaci a o uvažovaném prodeji Klokánku Janovice nad Úhlavou nebyl informován,“ píše Vaněk ve svém prohlášení o rezignaci.

Nemohu nést odpovědnost

Zděšen je zejména situací, kdy o prodeji budovy dopředu nevěděl. „Jsem v šoku, že tak závažná situace se mnou nebyla probrána a že se o ní musím dozvídat prostřednictvím médií. Je to smutné, ovšem plně vypovídající o tom, že jsem dlouhodobě obcházen a nejsou mi fakta a skutečná čísla o situaci Fondu ohrožených dětí poskytována,“ tvrdí Vaněk.

„Na základě těchto závažných informací jsem se rozhodl rezignovat na pozici člena předsednictva FOD, neboť v takové situaci nemohu nést odpovědnost za fungování Fondu ohrožených dětí,“ dodává.

Vaněk také přiznal, že po třinácti letech se předsednictvo FOD rozhodlo s ním další pracovní úvazky neprodlužovat. „Respektuji to, ale to je tak vše, co s tím mohu dělat,“ říká Vaněk.

Poděkování kolegům

Svým kolegům poděkoval za nelehkou práci, kterou dnes a denně pro Fond ohrožených dětí, respektive pro Klokánky, vykonávají. „Nesmírně si této vaší obětavosti vážím a děkuji vám za ni, protože jen tak můžeme i nadále pomáhat těm nejvíce zranitelným – dětem. To vše i za cenu mnohdy na úkor svých vlastních rodin. Vše jsem poctivě odpracoval s vámi a vím, co to obnáší,“ dodává Vaněk v prohlášení.

Zobrazit celou diskusi