Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jardu v práci zabil výtah, zůstaly po něm dvě děti: Sbírka přinesla víc jak 600 000!

Jardu v práci zabil výtah, zůstaly po něm dvě děti: Sbírka přinesla víc jak 600 000!
Jardu v práci zabil výtah, zůstaly po něm dvě děti: Sbírka přinesla víc jak 600 000!  (Autor: Facebook/Profimedia)
Autor: dce - 
20. ledna 2020
05:38

Smrtí pětadvacetiletého Jaroslava P. skončila loňská nehoda v automobilce v Kvasinách na Rychnovsku. Údajně na něj spadl výtah během manipulace s ním. Blízcí založili sbírku pro pozůstalé, která po necelém roce přinesla přes 600 000 korun.

K neštěstí došlo loni 26. ledna v lakovně Škoda-Auto v Kvasinách. „S největší pravděpodobností se jedná o pracovní úraz při údržbě strojního zařízení," uvedl loni policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Jaroslav údajně manipuloval s výtahem, který na něj měl spadnout, protože ho zapomněl zajistit. Zranění, která utrpěl, nebyla slučitelná s životem. Jarda nebyl zaměstnancem Škodovky, ale externí firmy, kterou si na práci Škoda najala. 

Celá tragédie místní velmi šokovala. Jardova rodina z Vlčkova neštěstí velmi špatně nesla - jistě i proto, že jeho družka Hanka s ním měla dvě děti, chlapce, jednomu z nich bylo v době nehody teprve půl roku!

Otřesná událost ale semkla jejich blízké, kteří neváhali a zajistili sbírku pro Haničku s dětmi, na kterou nakonec přispěli i lidé ze širokého okolí. Sbírka byla ukončena k poslednímu prosinci loňského roku - za necelý rok se vybralo 636 000 korun.

„Firma Škoda-Auto do veřejné sbírky příspěvek poskytla, stejně jako firma, která muže zaměstnávala. Příspěvek obou firem činí necelých 90 % celé částky veřejné sbírky," uvedl na svém facebooku zpravodajský server Orlický.net, který o sbírce rovněž informoval.

Zobrazit celou diskusi