Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Oba její synové měli nemoc motýlích křídel. Teď ji drží nad vodou už jen jeden z nich

17. ledna 2020 | 06:00

Oba synové mladé ženy trpěli nemocí motýlích křídel. Starší z nich zemřel ve čtrnácti letech a mladší chlapec hrdě bojuje dál. Smrt je ale bohužel pravděpodobná i v jeho případě. Matku nemocných dětí tedy drží nad vodou už jen láska zbylého syna...

Melissa byla matkou dvou synů, staršího Carlose a mladšího Markyho. Oba se narodili s nemocí motýlích křídel. "Byla jsem velmi mladá, když se mi narodil chlapeček bez kůže. O to horší pro mě byl fakt, že se s touto nemocí narodil i ten druhý," vzpomíná Mel. 

Nemoc motýlích křídel je velmi bolestivá a člověku neumožňuje prožít plnohodnotný život. "Moje děti nemohly chodit, normálně jíst ani se samy převlékat." I přes celodenní péči a nepřestávající trápení končí tato nemoc smrtí. Syn Carlos zemřel ve čtrnácti letech. Mladšímu synovi je nyní devatenáct...

Marky miluje svou rodinu, do které patří i psí smečka. Melissini psi Markyho zbožňují, neustále ho pronásledují a snaží se mu pomáhat. "Je až neuvěřitelné, jaký vztah mezi nimi je. Navzájem se potřebují." 

Markyho maminku drží nad vodou láska nemocného synka. "Vím, že mi také odejde, ale je to tak silný člověk. Trpí všechnu tu bolest, a stejně je veselý. Je v něm síla, která mě doslova drží nad vodou," dodává nakonec Melissa.

Autor: Adéla Ondroušková