Od dob, kdy slovenská hvězda Petra Vajdová, známá například ze seriálu Búrlivé víno, plnila přední stránky novin svými skandály, se rozhodla zcela distancovat a udělat za svou minulostí tlustou čáru. Stáhla se z veřejnosti a neposkytovala ani žádné rozhovory, jelikož se plně věnovala své mateřské roli. Malý syn totiž podstatným způsobem změnil její život: Vajdová proto nyní ohlásila comeback – i v souvislosti s návratem na prkna Slovenského národního divadla (SND), kde převzala náročné herecké party po zesnulé kolegyni Monice Potokárové (†27).

„V divadle jsem nikdy nedala výpověď, ani oni mně, a tak jsem opět zpátky. Měla jsem premiéru jednoho představení. Vracím se do her Zmierenie nebo Dobrodružstvo pri obžinkoch, pak ještě do Půlnočnej omše, a udělám i jeden záskok, budu hrát Antigonu,“ vypočítávala talentovaná mladá žena v show komika a moderátora Petera Marcina (53). „Mám jen tahle tři představení, ale víc ani nechci, protože v první řadě jsem máma,“ zdůraznila Vajdová. V létě loňského roku se jí totiž narodil malý Martínek (7 měsíců) a okamžitě se stal alfou a omegou jejího života.

Přestože ona sama je herečkou, svého syna chce od podobného osudu „ušetřit“. „Malý už leze, leccos už žvatlá… Ale pokud začne recitovat, dostane facku, žádné umělecké ambice, nic. V životě z něj nebude herec. Může mít klidně pětky z recitování,“ doplnila bez úsměvu Vajdová a zdálo se, že ji tato představa opravdu rozčílila. Překvapený moderátor Marcin, jenž se proslavil v seriálu Susedia nebo v krimikomedii Mŕtvola musí zomrieť, měl co dělat, aby z rozhovoru rychle vybrousil.

Této reakci se nelze divit, v minulosti Vajdová sama líčila, jak ji její povolání vyčerpávalo a dokonce kvůli tomu zvažovala sebevraždu. „Měla jsem hodně práce, prázdno v srdci a žádnou vůli bojovat. Cítila jsem se jen jako stroj, který musí fungovat, protože má povinnosti vůči jiným. Ale já jsem neviděla důvod žít,“ popsala před nějakým časem Deníku N chvíle, kdy se cítila být naprosto na dně. I proto tehdy hledala útěchu ve flašce.

„Nejkrásnější je porodit. Ano, je to bolestivé, patnáct hodin, ale vše se změnilo. Předtím absolutně nic nebylo. Tohle je nový život, nový svět. Nikdy jsem nebyla šťastnější,“ dodala však Petra v talkshow. „Už to zvládám, ale jako hysterická prvorodička jsem byla v hrozném šoku a nevěděla jsem, co s tím,“ přiznala herečka se sympatickou upřímností.

Syna dala českému kamioňákovi Martinovi, muži, kterého potkala během léčení z alkoholové závislosti v Kroměříži. I on tam byl ze stejného důvodu jako Vajdová, na rozdíl od ní se však ze svých problémů s pitím zcela nedostal: V říjnu způsobil pod vlivem autonehodu ve firemním voze. Přivolaná policie mu podle magazínu Nový Čas naměřila 1,75 promile...

VIDEO: Podobný skandál se odehrál na Vánoce také v Česku: Dagmar Patrasová (63) nabourala auto a v krvi měla 2,5 promile!

Video
Video se připravuje ...

Vánoční nehoda Dády Patrasové: Řídila opilá? „Jděte do hajzlu,“ křičela. Aktu.cz

Fotogalerie
55 fotografií