Revírem mladého výlupka bylo centrum Ostravy. Vloupat se zde měl do několika aut a způsobit škodu za nejméně 70 tisíc korun. Brát měl vše, co v autech našel – elektroniku, šaty, boty…

Začátkem roku ale polevil v ostražitosti a nechal se v Moravské Ostravě načapat přímo při činu. Vzal do zaječích, ale svědek se neohroženě pustil za ním. „Muž na něj zaútočil šroubovákem. Napadený útok vykryl a přivolaní policisté podezřelého zadrželi. Muž jim nebyl neznámý, byl v jejich hledáčku již nějakou dobu pro další trestnou činnost,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Žádní „nováčci“

Kromě vykradených aut policisté grázlíka také podezírají z krádeže 40 tisíc z náklaďáku, kde využil nepozornosti řidiče, a jednu ženu měl obrat v restauraci o mobil za osm tisíc.  

Společně s ním policisté obvinili i dva jeho kumpány (20 a 34), kteří mu v některých trestných činech měli pomáhat. Všem hrozí až tři roky vězení. „Všichni obvinění se skutků dopustili, přestože byli v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost odsouzeni,“ uvedla Štětínská.

VIDEO: Hanebný zloděj se neštítil přepadnout starou ženu.

Video
Video se připravuje ...

Hanebný zloděj se neštítil přepadnout starou ženu. PČR