Muži lžou mnohem více než ženy, potvrdili vědci! Znáte jejich nejoblíbenější lži?

Muži lžou mnohem více než ženy, potvrdili vědci! Znáte jejich nejoblíbenější lži?
Foto: istock
Sdílej na facebooku
16. ledna  2020 
 06:00

Odmalička nám všichni vštěpují, že lhát se nemá. Přesto to děláme. Všichni. Někdo občas, jiní často. Muži ovšem v zatajování nebo upravování pravdy bezkonkurenčně vedou. Co všechno vám zatajují a proč si v jednom kuse vymýšlejí? A upřímně – jak jste na tom vy? Výsledky studie vás překvapí!

Britská studie Science Museum of London zjistila, že muži lžou mnohem častěji než ženy, a navíc za vyslovené nepravdy cítí menší vinu. Na druhou stranu se ukázalo (což nás asi moc nepřekvapí), že ženy zase umějí lhát šikovněji a rafinovaněji. V rámci rozsáhlého výzkumu bylo osloveno více než tři tisíce Britů (mužů i žen) ve věku nad 18 let. Z výsledků vyšlo najevo, že muži se uchýlí ke lhaní průměrně 1092krát ročně, což vychází zhruba na tři lži denně, zatímco ženy zalžou dvakrát za den (což tedy představuje 730 lží ročně).

A komu lžou muži vůbec nejčastěji? Vlastním matkám, tedy ženám, které je celý život bezvýhradně milovaly a vychovávaly je. Šokující? Možná, ale taková je realita. Celých 25 % dotázaných mužů přiznalo, že obelhávají své matky (totéž připustilo zároveň 20 % žen). Zajímá vás, k jakým lžím se uchylujeme nejčastěji? Tým autorů zmíněné studie vytvořil jakýsi „top 10“ žebříček těch zdaleka nejoblíbenějších! Tady jsou!

Muži:

1. Už nebudu pít, jedno pivo a dost.

2. Ne, nic se neděje, jsem v pohodě.

3. Neměl jsem signál.

4. Už jsem na cestě.

5. Jistěže uvidím rád tvou matku.

6. Zaseknul jsem se v zácpě.

7. Jo, líbí se mi tvůj zadek.

8. Ty jsi zhubla, že jo?

9. Hezké, přesně tohle jsem si vždycky přál.

10. Mám rád tvé kamarádky.

Ženy:

1. Nic mi není, jsem úplně v pohodě.

2. Bylo to ve slevě, vyšlo to neuvěřitelně levně (dvanáctá kabelka a podobně).

3. Měla jsem jen jednu skleničku.

4. Bolí mě hlava.

5. Nevím, kde to je, vůbec jsem to neviděla.

6. Ten dárek se mi moc líbí.

7. Sehnala jsem to ve výprodeji za pakatel.

8. Já jsem ti nic nevyhodila, netuším, kam sis to uklidil (třeba tričko s obrázkem oblíbené kapely a dírou na zádech).

9. Klidně mi to řekni, nenaštvu se.

10. Ne, tohle není nové, to mám už hrozně dlouho.

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku