Již speciální sobotní premiéru prvního dílu Slunečné točící se okolo pohřbu zakladatele rodu si nenechalo ujít 1 280 000 diváků, což vyneslo Primě prvenství večera. Triumf obhájila ale i druhá epizoda, která se vysílala v úterý večer a konkurovala tak Ordinaci v růžové zahradě 2.

Ta se vysílá již od roku 2005 a zatím bývala ve sledovanosti jedničkou. Každý nový seriál, který byl postaven v programu proti ní, prohrál. Tentokrát se ale Prima může zaradovat, protože se jí poprvé podařilo ji přeskočit – právě díky Slunečné. Tu si pustilo 1 051 000 lidí a u Ordinace věrně zůstalo »jen« 925 000 diváků, rozdíl tedy činí 100 tisíc! Ovšem Slunečná může lákat i tím, že je zatím nová a neokoukaná.

Teprve s dalšími díly poznáme, zda bylo její vítězství jen štěstím začátečníka, nebo by se Ordinace měla opravdu bát. Zatím Prima hodlá nový seriál s Evou Burešovou (26), Terezou Brodskou (51), Markem Lamborou (24) a dalšími vysílat vždy v úterý a ve čtvrtek ve 20:15.

Na pomyslnou bronzovou medaili ve sledovanosti dosáhl ve stejný večer novácký Víkend s 612 tisíci a následovalo Vyprávěj České televize s 519 tisíci. Primácké Ano, šéfe sledovalo 324 tisíc lidí a posléze figurovaly v nejsledovanějších pořadech film Můj strýček Archimedes a dokument Velká vlastenecká válka II.

VIDEO: Kovbojská s Burešovou a Lamborou: Touhle písničkou váš přivítá Slunečná.

Video
Video se připravuje ...

Kovbojská s Burešovou a Lamborou: Touhle písničkou váš přivítá Slunečná. FTV Prima

Fotogalerie
68 fotografií