Na ten strašný den, kdy přišla o tatínka, prý nikdy nezapomene. S jeho smrtí se nevyrovnala. „Ani čas nedokáže bolest utlumit. Tatínek schází tři sta šedesát pět dní v roce,“ přiznala s bolestí a zároveň láskou v hlase Brodská v dubnu 2012. „Je smutné, když vám umře tatínek. Naštěstí mám kolem sebe lidi, kteří stojí při mně,“ dodala Tereza. Spolu s nevlastním bratrem Markem (60) se zpětně domnívají, že si jejich otec sáhl na život ze dvou důvodů. „Prožil život velice elegantně a bál se neelegantního konce a toho, že bude přistižen v nedůstojných situacích. A měl hrůzu ze špitálů,“ říkají shodně.

Nakonec vzala herečka celou rodinnou tragédii, k níž došlo před 18 lety, naopak jako pokyn shůry. „Náhody neexistují, takže jsem na nabídku Lenky Hornové kývla. Ale chtěla jsem vědět, s kým tam budu hrát. Pro mě je moc důležité, abych byla při práci s fajn lidmi. Když jsem se dozvěděla, že moje nejlepší kamarádka má být Dana Batulková a manžel David Prachař a manžel Dany je Ondřej Pavelka, se kterým se znám léta, tak jsem neváhala!” dodala Brodská.

Název vesnice, kde měl oblíbený Bróďa chalupu, si tvůrci jen vypůjčili jako autorskou licenci. Ve skutečnosti se točí v Zápech. A zatímco Zápy (seriálová Slunečná) leží kousek za Prahou u Staré Boleslavi, skutečnou Slunečnou najdete za Českou Lípou. Vesnice dělí přes 90 km.

VIDEO: Upřímná Tereza Brodská: Proč přibrala 10 kilo? A jak je na tom máma Brejchová?

Video
Video se připravuje ...

Upřímná Tereza Brodská: Proč přibrala 10 kilo? A jak je na tom máma Brejchová? Markéta Reinischová

Fotogalerie
55 fotografií