Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrtící úřadování chřipky: Dívka (†13) na ni zemřela, neočkovaná holčička (4) oslepla!

Autor: shp - 
14. ledna 2020
18:57

Ve Spojených státech zabíjí běžná, ale přesto nebezpečná nemoc. Chřipková sezóna si vyžádala životy už 32 dětí. Jedním z nich je i Liliana Clarková (†13) z Idaha. Malá Jade DeLuciaová (4) z Iowy sice přežila, ale při boji s chřipkou ztratila zrak.

Podle informací zveřejněných Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí si aktuální chřipková sezóna už vyžádala životy 32 dětí. Na začátku ledna zemřela několik dní před svými 14. narozeninami Liliana Clarková. V sobotu její zdrcená maminka informovala o pohřbu, uvedl Daily Mail.

Přesně dva týdny poté, co se Lily probudila s oparem, jsem uložila své dítě k odpočinku,“ napsala na Facebooku. „Lily měla schopnost každého rozesmát svými hloupými tanečky. Byla to malá dáma a milovala trávit hodiny přípravou účesů,“ stálo ve smutečním oznámení.

Drama začalo o Vánocích 

Příběh malé Jade DeLuciaové (4) začal dramaticky na Štědrý den. Když ji rodiče našli v posteli, nereagovala na ně. „Křičela jsem na něj (manžela): Musíme jet. Musíme jet na pohotovost. To není v pořádku. Něco s ní je,“ vzpomínala matka Amanda na okamžiky hrůzy pro CNN.

Když přijeli do nemocnice, dostala Jade záchvat. Další dny strávila v kómatu. „Nemyslela jsem si v tu chvíli, že ji ještě někdy uvidím,“ přiznala Amanda. Její dcera chytila chřipkový virus influenza B, proti kterému nebyla očkovaná. Dívence během nemoci otekl mozek a oslepla. „Ovlivnilo to část mozku, která vnímá zrak,“ vysvětlila lékařka Theresa Czechová.

Zrak se jí možná nikdy nevrátí

Nevíme, jestli ještě někdy uvidí. Měla štěstí, že je naživu. Je to malá bojovnice. Osobně si myslím, že měla obrovské štěstí,“ dodala doktorka. Dívenka byla již propuštěna do domácího ošetřování. Nyní ji maminka a tatínek učí, jak žít bez zraku. Nebude to lehké, ale všichni jsou rádi, že chřipku přežila.

Zobrazit celou diskusi