Náročné scény zavedly seriálový štáb do reálných uhelných šachet téměř kilometr pod zem. Proces přesunu do podzemí si vyžádal téměř dvě hodiny.

„Protože štáb o počtu čtyřiceti lidí sjížděl dolů a nahoru klecí, do které se vejde maximálně šest lidí. Cesta dolů trvá deset minut a nahoru to samé,“ vysvětlil producent seriálu Martin Froyda. Všichni navíc museli být vybaveni záchrannými dýchacími přístroji o váze několika kilogramů.

Prostě náročné natáčení. A pro Pavlu Beretovou (36), akční představitelku šéfky ostravské mordparty, dvojnásob. Přivezli ji totiž ve dvě ráno rovnou z představení v Praze a už ve čtyři měl nástup celý štáb. „V díře jsem se málem rozplakala a chtělo se mi utéct,“ přiznala se ostravská rodačka, která ztvárňuje v týmu vyšetřovatelů jedinou ženu.

A nebyla sama, problémy tisíc metrů pod zemí měli i další členové štábu. „Někoho trápila klaustrofobie, někoho úzkost. Byli i takoví jedinci, kteří sfárat vůbec nedokázali. Frustrující pak bylo, když se na povrchu zjistilo, že došlo k závadě při natáčení záznamu, a jeden obraz se musel opakovat. Všichni tak museli znovu do podzemí...“ prozradil Froyda.

Seriálové zločiny jsou inspirovány skutečnými případy a při natáčení se využívali i neherci z řad místních. „Komparz v dolech na šachtě tvoří reální horníci, zaměstnanci Diama. Byli super, krásně hráli, a ještě krásně mluvili »po našemu«,“ smál se režisér Dan Wlodarczyk.

VIDEO: Pavla Beretová: Vést chlapský policejní tým je pro mě nový průzkum. 

Video
Video se připravuje ...

Pavla Beretová: Vést chlapský policejní tým je pro mě nový průzkum. Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
38 fotografií