Cestující, kteří se v neděli vpodvečer pohybovali v centru Prahy, nestačili zírat! Na Václavském náměstí se totiž před šestou sešla zhruba třicítka lidí, navzdory lednovým teplotám bez skrupulí svlékli kalhoty a jen tak s holýma nohama vyrazili za hlasitého smíchu do metra. 

Akce „No Pants Subway Ride“ (Jízda metrem bez kalhot) vznikla v roce 2002 v New Yorku a její úkol je prostý - pobavit lidi. „Ta akce nemá vůbec žádný smysl. Jsme jen lidé, co dělají šílenosti, aby si užili trochu srandy,“ řekl Blesk.cz Damien Smethurst, který akci v hlavním městě spoluorganizoval už počtvrté. Zima mu prý nebyla. „Nikdy mi není zima. Nosím kraťasy a tričko v každém počasí, lidi mi říkají, že je to divné,“ dodal. 

Během let se recese rozšířila už zhruba do šedesátky zemí, v Praze se letos konala podeváté. „Vyrazili jsme z Muzea metrem na Florenc, pak na Můstek, znovu na Muzeum, na Florenc, na Můstek a odtud na náměstí Míru,“ řekl Smethurst. Na náměstí Míru pak netradiční skupinka zapadla do jednoho z tamních barů.

Video
Video se připravuje ...

V metru se promenádovali polonazí lidé. Natasha Peters

Fotogalerie
9 fotografií