Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Tajemství zdravé pleti? Správná hydratace

13. ledna 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Slýcháte to často. Tajemství celebrit a modelek ke krásné pleti je přece pití litrů vody. Zatímco pitný režim je bezesporu důležitý a pleti prokazatelně napomáhá, sám o sobě nestačí. Je potřeba pečovat o naši kožní bariéru a udržovat pleť hydratovanou i zvenčí.

Rizikové faktory – zima a věk  

Nejedná se o lehký úkol, zejména nyní v zimních měsících, kdy je vzduch mimořádně suchý.

A aby toho nebylo málo, s přibývajícím věkem naše kůže přirozeně ztrácí některé své hydratující složky, jakými jsou lipidy, kyselina hyaluronová a mastné kyseliny. V důsledku toho se narušuje kožní bariéra a dochází ke zrychlené ztrátě hydratace, tvorbě vrásek a jiným neduhům. O důvod více, proč se vyplatí od středního věku investovat do kvalitních kosmetických přípravků, které pleti ztracené živiny spolehlivě dodají.

Autor: Český Kaviár

Ingredience, se kterými nešlápnete vedle  

Kosmetické produkty byste si měly vždy vybírat dle svého typu pleti. Existuje však několik často používaných aktivních složek, které jsou dobře tolerované všemi typy pleti, mimo jiné i proto, že se v ní přirozeně vyskytují.

Kyselinu hyaluronovou není třeba dlouze představovat. Jako takzvaný humektant umí pleť vyplnit vodou, čímž jí dodá vyhlazenější vzhled. Vrásek vás však nezbaví. Většina přípravků obsahuje příliš nízké koncentrace této tělu vlastní látky, a proto velké zázraky neočekávejte. Dejte přednost produktům, které obsahují její vysokomolekulární i nízkomolekulární formu.

Ceramidy jsou lipidy, které v pokožce přispívají k udržování silné kožní bariéry – tvoří až polovinu její struktury. Pleti tak pomáhají nejen udržovat vlhkost, ale i zvyšovat úroveň její hydratace. A přestože samy o sobě vrásky nevyhlazují, hrají důležitou roli při prevenci jejich vzniku.

Autor: Český Kaviár

Zásobník mastných kyselin - kaviárový extrakt  

Kaviárový extrakt je tajnou zbraní znalců péče o pleť. Již dávno se nejedná o surovinu pro hollywoodskou smetánku. Právě naopak – světově unikátní kaviár, který se jako jediný na světě získává bez usmrcování jeseterů, se vyrábí přímo v českých Vodňanech. Extrakt je bohatý na omega mastné kyseliny, které tělo samo neumí tvořit. Právě ty však mají pro pleť blahodárné hydratační a protizánětlivé účinky. V portfoliu je k dispozici kompletní pečující řada denního a nočního krému a nano masky. Značka Český kaviár navíc nedávno avizovala, že do jejího portfolia brzy přibyde i vysoce koncentrované kaviárové sérum.

Jak správně hydratovat? Na pořadí záleží.  

Chcete-li z vašich produktů získat co největší užitek, pak věnujte pozornost, kdy je na svoji pleť aplikujete. Obecné pravidlo hovoří o tom, že jednotlivé kosmetické přípravky používáme v pořadí od nejtekutějšího po nejhutnější.  V praxi to znamená, že po vyčištění pleti můžete pokračovat tonikem či esencí, následně sérem a na závěr výživným a hloubkově hydratujícím krémem, případně pleťovým olejem. Tak na své pleti vlhkost zapouzdříte a současně umožníte, aby do ní tolik potřebné aktivní látky pronikly. Hydratační rituál nezapomeňte praktikovat pravidelně ráno i večer.

Autor: Český Kaviár

Využijte exkluzivní nabídky značky Český kaviár pro čtenářky Blesku pro ženy a získejte k dennímu hydratačnímu krému s kaviárovým extraktem nanovlákennou masku v hodnotě 499,- Kč ZDARMA. Nabídka platí od 13.1.2020 do 16.1.2020 pro všechny objednávky v tomto termínu, nevztahuje se na objednávku pouze jednoho kusu nanomasky za 499,- Kč.