Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Judita obviněná z vraždy Tomáše (†16): Zásadní zjištění českých detektivů

Autor: shp - 
12. ledna 2020
09:55

Školačka Judita (17) byla obžalována z vraždy kamaráda Tomáše (†16), kterého měla v žilinském paneláku ubodat 51 ranami kuchyňským nožem. Konečně se postavila před soud kvůli výpovědi. Mezitím se tým českých detektivů, který najali rodiče dívky, údajně dopátral ke čtyřem zásadním nesrovnalostem v případu.

Judita, které bylo v době činu teprve 16 let, měla podle prokuratury loni v květnu ubodat Tomáše a tvrdit, že ohavný čin spáchal falešný odpočtář elektřiny. Obžalovaná, která oslavila narozeniny ve vazební věznici, trvá na své nevině. Za Juditou stojí i její rodina, která byla u soudu přítomná i první den projednávání případu.

Rodina Judity věří, že je nevinná 

Judita neříká žádnou verzi. Ani obhájcovu, ani prokurátorovu. Říká jen pravdu, a to, že je nevinná. My jí věříme,“ uvedli příbuzní podle webu Pluska.sk. Na zamotaném případu pracuje i tým českých detektivů, který na facebookoové stránce hledal nové svědky.

Přátelé Judity, děkujeme vám za vaše podněty a informace. Nyní je ověřujeme. Pro ostatní, kteří se ještě nerozhodli... chápeme vaše obavy, ale zkuste najít odvahu na diskrétní rozhovor. Napište nám, nebo zavolejte. Můžeme se kdykoliv setkat,“ uvedli na sociální síti. Smrt Tomáše však zlehčovat nechtějí.

Smrt Tomáše detektivové nezlehčují

„Tato stránka není o tom, aby zlehčovala smrt Tomáše. To, co se stalo, je obrovská tragédie pro všechny. Ptáte se často, PROČ je tu tato stránka? Rodina Judity si najala soukromé vyšetřovatele, ne proto, že by nedůvěřovala policii, ale proto, že důvěřuje svojí dceři. Stejně jako každý z Vás důvěřujete svému dítěti. Dejte nám proto čas udělat maximum pro nalezení pravdy...,“ dodali na facebooku.

Že detektivy z České republiky najala rodina obžalované, potvrdil webu sám otec Judity. „Ano, vím o této stránce a mohu potvrdit, že detektivové pracují na náš podnět. Víc se však k věci nebudu vyjadřovat,“ prozradil táta Judity. Redaktoři portálu se proto zeptali detektivů, co při vyšetřování zjistili.

Čtyři zásadní nesrovnalosti

Vzhledem k probíhajícímu soudnímu jednání se k případu nemůžeme vyjadřovat. Můžeme však potvrdit, že v případu jsme přišli na čtyři závažné nejasnosti, na které budeme poukazovat. Myslíme si, že tyto skutečnosti mohou do případu vznést úplně jiné světlo,“ prozradil jeden z detektivů. O co asi může jít?

querty ( 16. ledna 2020 09:35 )

Justice česká, nebo slovenská

beruska56 ( 15. ledna 2020 12:38 )

A ty d.e.b.i.l

alforjan ( 13. ledna 2020 09:34 )

Trápna seš ty náno pitomá!

beruska56 ( 12. ledna 2020 21:46 )

Proč český detektivy? Ti čobolové už jsou trapní

renan ( 12. ledna 2020 16:45 )

Školačka Judita 17 let. Základní školu dělá jedenáctý rok ;-
51 bodných ran a na ní ani kapka krve? Aha tak to jo. Najatým soukr. očkům doufám tatínek dobře zaplatí, aby to klaplo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání