Úterní oficiální prohlášení Meghan a Harryho o zanechání královských povinností, stáhnutí se do ústraní a finanční nezávislosti zvedlo ze židle a šokovalo nejen celou Británii a svět, ale i samotné zbylé členy královské rodiny. Ti o jejich kroku neměli dopředu ani tušení, a tak není divu, že se tato událost považuje za výsostně kritickou s nutností neprodleně vymyslet a předložit plán k zažehnání krize nevídaných rozměrů, jež nehází na pověst královské rodiny zrovna to nejlepší světlo.

Královna Alžběta II. (93) po překvapivém zjištění okamžitě svolala jednání jak u sebe v Sandringhamu, kde trávila vánoční svátky, tak u Charlese (71) v Birkhallu, u Williama (37) v Kensingtonském paláci, ale především také se samotným princem Harrym v za desítky milionů zrenovovaném sídle Frogmore Cottage. V následujících dnech má být předloženo řešení, které má v rámci možností také vyhovět požadavkům Harryho a Meghan opustit postavení předních členů královské rodiny. Vypadá to ale, že kdo se není ochotný postavit následkům čelem, je právě jedna ze dvou hlavních aktérů vévodkyně Meghan. Podle deníku Daily Mail ve čtvrtek odjela z Británie pryč!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu trávili první dny roku 2020 v Kanadě, kde nechali malého Archieho s chůvou a odletěli toto pondělí do Británie. Zatímco Harry ale musí zůstat a řešit vše, co jemu a Meghan dopřeje vytoužený život, ona se vrátila zpět za Archiem do Kanady, kde podle Daily Mailu nejspíš nějaký čas zůstane. Patrně se tak chce vyhnout mediálnímu tlaku, který teď bude na její osobu vyvíjen více než kdy předtím. Otázkou je, jestli tento krok není příliš zbabělý a není to akorát poslední pomyslný hřebíček do rakve její popularity, která už tak byla kvůli jejím mnohým moresům značně pošramocená.

Fotogalerie
57 fotografií