Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena se přidala k nebezpečné sektě a její děti zmizely: Prarodiče za ně nabídli tučnou odměnu

Autor: rc - 
9. ledna 2020
20:41

V několika amerických státech pátrá policie po nezvěstné Tylee Ryanové (17) a po jejím bratru Joshuovi JJ Vallowovi (7), kteří byli naposledy viděni koncem září. 

Do jejich zmizení je zřejmě zapletena jejich máma Lori se svým novým manželem Chadem, kteří se přidali k nebezpečné sektě. Pár je navíc spojován s několika vraždami. Kamarádka Tylee nyní vypověděla, že jí sedmnáctiletá dívka psala měsíc po svém zmizení. Od té doby o ní nemá žádné zprávy. Prarodiče dětí nabízí tomu, kdo jim dá jakékoliv informace o jejich vnoučatech, 20 tisíc dolarů (cca 454 tisíc Kč).

Tylee Ryanová a její bratr Joshua JJ Vallow byli naposledy viděni koncem září ve městě Rexburg v americkém státě Idaho. Ovšem pak děti záhadně zmizely. Jejich rodina o ně měla strach, a tak v listopadu informovala policii. Strážci zákona přijeli k nim domů, aby je zkontrolovali, ovšem Tylle ani Joshua tam nebyli.

Jejich máma Lori Vallowová lhala, pokud jde o místo pobytu dětí, a ani nenahlásila jejich zmizení. Navíc si se svým novým manželem Chadem Daybellem hned druhý den sbalila věci a odjela neznámo kam. Strážci zákona se domnívají, že Lori ví, kde děti jsou, a obávají se o jejich bezpečnost.  Sedmiletý Joshua navíc trpí autismem.

Kamarádka Tylee uvedla, že sedmnáctileté dívce psala koncem října, že jí chybí a myslí na ni. O šest dní později měla od Tylee dostat zprávu: „Ahoj, chybíte mi taky, lidi. Mám vás ráda,“ uvedla podle britského deníku Daily Mail. Poté už se Tylee nikomu neozvala. Prarodiče dětí se o ně bojí a tomu, kdo jim dá o nich jakékoliv informace, nabízí dvacet tisíc dolarů (454 tisíc Kč). „Jsou to dvě extrémně inteligentní děti a chceme je zpátky,“ uvedl dědeček dětí Larry Woodcock. „Jen ji žádám (Lori), aby nám řekla, kde děti jsou,“ uvedla babička dětí Kay Woodcocková.

Lori se podle informací rodiny v posledních dvou letech hodně změnila. Se svým manželem Chadem se měla přidat k nebezpečné sektě, která věří v soudný den. Navíc je spojovaná s několika vraždami.

Její bývalý manžel Charles Vallow byl zastřelen poté, co se s ní pohádal kvůli rozvodu. Do hádky se připetl Loriin bratr Alex Cox a incident skončil tím, že Alex Charlese zastřelil.

Za záhadných okolností skonala i Chadova manželka Tammy. Nejprve se strážci zákona domnívali, že zemřela přirozenou cestou, ovšem poté, co bylo nahlášeno zmizení Tylee a Joshuy, policie nařídila, aby bylo její tělo exhumováno a byla provedena pitva.

Den po smrti Tammyině zemřel za záhadných příčin i Loriin bratr Alex Cox. Všechna úmrtí prověřuje policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání