Těžkotonážní družička se změnila v sexy kost. Vstávat ale musí i ve tři ráno!

Kayla si svou nadváhu dlouhé roky neuvědomovala.
Foto: Profimedia.cz
11. ledna  2020 
 06:00

Kayla Hatcher nabrala kila po dvou dětech a těžkém období, když jí zemřela sestra na rakovinu. V té době si ráda dopřála i dva litry sladké limonády denně. Když se ale viděla na fotografiích ze svatby svého bratrance, úplně se zděsila. Věděla, že takhle to už dál nejde, a tak začala hubnout. O rok později vyrazila na další svatbu, tentokrát už o padesát kilogramů lehčí. 

Třicetiletá žena z Alabamy díky své proměně oblékla po dvanácti měsících šaty o pět konfekčních velikostí menší. To vše zásluhou pevné vůle a velkého odhodlání. Nejenže Kayla změnila své stravovací návyky, ale dokonce i začala chodit do posilovny dvakrát denně! Kolikrát musela vstávat před třetí hodinou ranní, než se její děti vzbudily.

I přes váhu sto sedmnáct kilogramů si svůj problém Kayla dlouho neuvědomovala. "Po dvou dětech moje váha stoupala. Můj typický den totiž zahrnoval jen sledování televize, jídlo a spánek," popisuje svůj předchozí režim dvojnásobná matka, která si musela kupovat neustále větší oblečení, ale nevěnovala tomu příliš velkou pozornost. Prožívala v tu dobu těžké chvíle a zajídala zármutek ze smrti své sestry.

Na podzim 2015 byla Kayla pozvána na svatbu svého bratrance, tam měla spolu s ostatními družičkami stejné šaty. "Když jsem se pak uviděla v těch růžových šatičkách na společné fotce, nepoznala jsem se," říká Kayla, které právě tento snímek otevřel oči. Nejvíce jí vadily velké paže a dvojitá brada. "Všem družičkám šaty nesmírně lichotily, ale já se v nich kvůli svým kilům necítila vůbec dobře," dodává. Na snímek ze svatby Kayla zírala dlouhé hodiny a byla si jistá jako nikdy předtím, že se musí v jejím životě něco změnit.

Běžně Kaylin den začínal dvěma miskami sladkých cereálií s mlékem, během dne pak nejčastěji jedla pizzu, burgery, smažená jídla a dortíky. Každý den zvládla vypít dva litry kořeněného piva a několik šálků slazeného čaje. Změnit své stravování tak musela Kayla od úplných základů. Sladké nápoje vyměnila za vodu a nezdravé jídlo za nezpracované potraviny. Její denní příjem se pohyboval okolo pouhého tisíce kalorií.

Kayla začala pravidelně chodit do posilovny, tam zpočátku trávila třicet minut denně. Po čase však svůj režim přiostřila a cvičila i tři hodiny, a to v rámci dvou tréninků denně. O dva a půl tisíce kalorií nižší kalorický příjem a velké množství pohybu zapříčinily rychlý pokles na váze. Už po třech měsících Kayla vážila o dvaadvacet kilogramů méně. Po roce se úbytek na váze vyšplhal až na neuvěřitelných osmačtyřicet kilo.

"Na začátku to bylo opravdu těžké. Miluju spánek, takže brzké vstávání bylo vážně náročné. Výsledky mě ale motivovaly vytrvat," říká Kayla, která dnes běhá dvakrát do týdne. "Na pohybu jsem se stala závislá. Chodila jsem cvičit ráno i večer," přiznává mladá maminka. Kayla je stále v šoku ze své proměny, protože by si nikdy nemyslela, že zhubne o dvacet kilo, natož o padesát.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji