Celá událost se odehrála před třetí hodinou ranní. Policisté byli na místě během čtyř minut, ale lupič z místa činu do té doby zmizel. Podle tiskové zprávy pražských policistů objevili přivolaní strážci zákona jen vypáčené dveře a obchod s rozházeným oblečením a rozbitou vitrínou.

„Na zastávce v ulici Argentinská zahlédla hlídka muže, kterého shodou okolností kontrolovali asi dvacet minut před vloupáním. Teď měl ale u sebe navíc velkou cestovní tašku, proto policisté neváhali a opětovně ho zkontrolovali,“ stojí v dokumentu. V tašce měl zadržený oblečení i s cedulkami, které zřejmě pocházelo z právě vykradeného obchodu. Dále pak bojové nože, vysílačku a dvě páčidla. Na dotaz, odkud věci má, uvedl, že je nalezl u popelnice. Tomu policisté neuvěřili a zadrželi ho.

V obchodě byla navíc nastražená fotopast, která potvrdila, že se jedná o stejného člověka, který se do Army shopu vloupal. Podle tiskové zprávy pražských policistů je pravděpodobné, že obchod vykradl již potřetí. „Také se ukázalo, že má za sebou bohatou trestní minulost. Z posledního výkonu trestu byl propuštěn v červnu loňského roku,“ uvádí zpráva. Na lupiče dali policisté návrh státnímu zástupci na vzetí do vazby. „V případě odsouzení hrozí čtyřiačtyřicetiletému muži za trestné činy krádež a poškozování cizí věci až tříletý trest odnětí svobody,“ vypočítává maximální trest pro podezřelého.

Fotogalerie
4 fotografie