Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krutá nehoda na Táborsku: Řidič osobáku nepřežil děsivou čelní srážku!

Autor: ČTK - 
8. ledna 2020
11:26

Řidič osobního auta zemřel ve středu po srážce s nákladním autem u Dolní Hořice na Táborsku. Přejel do protisměru. Policie bude vyšetřovat, zda bylo příčinou náledí, nepozornost řidičů nebo jiné faktory. 

Tragická nehoda se stala ve středu po 8:00 v Dolní Hořici na Táborsku.
Osobní auto se tam srazilo s nákladním.

Z dosud neznámých příčin přejel do protisměru řidič osobního auta Fiat Punto, který jel od Pelhřimova na Tábor. „Čelně se srazil s protijedoucím nákladním vozem značky Iveco. Řidič osobního vozu zemřel,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Po střetu skončila obě vozidla mimo silnici, policie ji musela obousměrně uzavřít. Dechová zkouška na alkohol u řidiče nákladního vozu byla negativní.

Řidič osobního auta zůstal po nehodě ve voze zaklíněný. Hasiči ho hned začali vyprošťovat a za několik minut předali zdravotníkům. „Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo člověka oživit, lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K nehodě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, z hasičů profesionální z Tábora a z Pacova na Vysočině. Policie silnici I/19 v místě uzavřela zhruba do 12:00. Jde o druhou letošní oběť dopravních nehod v kraji.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání