Scenárista a producent Silvio Horta, jehož největším kariérním úspěchem byla oblíbená Ošklivka Betty, spáchal sebevraždu. Podle online magazínu Variety bylo Hortovo tělo v úterý nalezeno v Miami v pokoji nejmenovaného motelu, kde se producent údajně zastřelil.

Zpráva o jeho smrti otřásla pochopitelně i všemi, kteří se podíleli na americké verzi telenovely Ošklivka Betty. Záhy po tom, co světlo světa spatřila tragická zpráva, se k úmrtí Silvia vyjádřila na instagramu i samotná představitelka Betty Suarezové herečka America Ferrerová (35).

 

„Jsem ochromená a zničená ze zdrcující zprávy o smrti tvůrce Ošklivky Betty Silvia Horty. Jeho talent a kreativita přinášely mně i ostatním tolik světla a radosti. Myslím na jeho rodinu a milované, kteří v těchto chvílích musí cítit obrovskou bolest – a na všechny z Ošklivky Betty, kteří též cítí hluboký smutek,“ zní upřímná a smutná slova Ferrerové.

První díl americké verze původně kolumbijské telenovely Ošklivka Betty v hlavní roli s Americou Ferrerovou byl odvysílán na americké soukromé stanici ABC v roce 2006. Celkem bylo natočeno 85 dílů o příběhu neatraktivní dívky, která se i přes zaujetí okolí jejím vzhledem dostala do světa módy a ukázala všem, že píle a pracovitost je důležitější než dokonalý vzhled.

Fotogalerie
4 fotografie