Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Testování pleťových peelingů: Který pleť nepodráždí a je po něm krásně zářivá?

26. ledna 2023 | 06:00

Každá z nás touží po hebké pleti bez nedokonalostí. K tomu vám může dopomoct pleťový peeling, který však často nebývá součástí každé dámské kosmetické výbavy. Přitom z pleti odstraňuje odumřelé buňky, a umožňuje tak pleti vstřebávat živiny z pleťových sér a krémů. Které peelingy nás nadchly?

Hned na úvod vás musíme upozornit, že je pleťový peeling potřeba používat střídmě. Pokud to s ním přeženete, může dojít k opravdu ošklivému podráždění pleti. Četnost užívání se liší podle toho, jakou pleť máte. Pokud je vaše pleť normální, snese peeling jednou za týden až čtrnáct dní, mastná pleť jednou za pět až sedm dní. Pozor si dejte u suché a citlivé pleti. V tomto případě peeling používejte jednou za tři až čtyři týdny.

Video: 5 kroků k dokonalému odlíčení make-upu

Video se připravuje ...
5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

Vyzkoušely jsme pro vás několik pleťových peelingů. Které od nás získaly jedničku?

Rozjasňující rýžový peeling pro suchou až citlivou pleť Nivea, 149 Kč (75 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Tento peeling mě mile překvapil. Moc krásně voní a vůbec pokožku nevysušuje. Masáž byla opravdu moc příjemná a pleť byla následně příjemně vyhlazená a čistá. Skvělý produkt za rozumnou cenu. 

Známka jako ve škole: 1

Aktivní peeling pro zralou, smíšenou a mastnou pleť For Life and Madaga, 190 Kč (18 ml)

Koupíte na www.forlifemadaga.com

Konzistencí je to spíše gel, a proto se krásně roztírá. Neměla jsem ani potřebu si ho nanést na vlhký obličej, což se mi u peelingů jinak často stává. Zrníčka jsou jemnější, což mi vyhovuje – peeling mě nedráždí při ani po aplikaci, zároveň jsem po něm měla obličej pěkně jemný. Pokud jde o vůni, je krásně svěží a cítím tam své oblíbené citrusy. Za mě tento přípravek splňuje všechno, co je potřeba.

Známka jako ve škole: 1

Kávový pleťový peeling, Purity Vision, 249 Kč (70 ml)

Koupíte na www.purityvision.cz

Exfoliaci pleti jsem přišla na chuť teprve před několika lety, ale od té doby si ji užívám pravidelně. Už jsem vyzkoušela mnoho peelingů. Některé mi seděly více, jiné méně. Tento bio kávový pleťový peeling mě na první dobrou dostal svojí vůní - miluji kávu a vůně tohoto přípravku je naprosto omamná. Peeling skvěle odvede svojí práci a to je odstranění odumřelých buněk. Pleť je poté krásně vyhlazená a po několika týdnech pozoruji zjemnění pórů. Je doporučeno používat 1x - 3x týdně, osobně musím říct, že méně je více. Jednou týdně je naprosto dostačující.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí gel, peeling & maska na obličej CLEAR & HAPPY 3v1, Manufaktura, 279 Kč (150 ml)

Koupíte na www,manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách

Tenhle multifunkční produkt mě nadchl. Je totiž možné ho použít nejen jako peeling, ale taky jako čisticí gel nebo jako masku na obličej. Podle toho, na co máte náladu i čas. Už po otevření tuby krásně a svěže voní po okurkách a tak je radost si ho roztírat po obličeji. Peeling obsahuje malé částečky, takže není nijak hrubý a při masáži příjemný. Doporučuje se používat na problematickou pleť a musím říct, že už po pár použití jsem viděla výsledky. Nejen že ji pokaždé dobře vyčistí, ale pleť se mi úplně rozzářila. Dosud mastná, až šedivá pleť bez života je krásně hebká a hydratovaná. A pupínků je o dost méně. Takže jsem opravdu happy.

Jemný pleťový peeling, Essenté, 480 Kč (200 ml)

Koupíte na www.essente.cz

Značka Essenté je moje srdcovka a se všemi produkty jsem vždycky moc spokojená. Nemám ráda peelingy, které mají hrubá zrníčka, protože se bojím, že si pleť tak akorát podráždím. Jak už název slibuje, tak peeling od Essenté je opravdu jemný. Používám ho jednou týdně a pleť krásně zbaví odumřelých buněk a je vždycky nádherně hebká a znovuzrozená. Nedám na něj dopustit.

Známka jako ve škole: 1

Pleťový peeling z mořských řas a meruňkou, Green Angel, 650 Kč

Koupíte na www.greenangel.cz

Na tenhle peeling jsem se hodně těšila a nezklamal mě. Vypadá na první pohled jako krém, jen po bližším prozkoumání objevíte drobné částečky, namletá olivová semínka, která po nanesení na obličej zbavují pleť odumřelé tkáně. Krémová struktura je velmi jemná, zrníčka nejsou příliš drsná a zřejmě i díky výtažkům z mořských řas a meruňkovému oleji, který je v produktu obsažen, je pleť po použití krásně jemná a vláčná. Po použití není obličej podrážděný ani zarudlý, naopak, myslím si, že tento produkt je velmi jemný a hodí se klidně i na citlivou pleť.

Známka jako ve škole: 1

Jemný peeling se zeleným čajem Omorfia, 850 Kč

Jemný peeling se zeleným čajem, Omorfia, 850 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na omorfia.care

Tento peeling obsahuje drobná zrníčka, což mi vyhovuje, ta větší zrnka mi totiž občas podráždí obličej. Peeling obsahuje samé "dobroty" pro vaši pleť, a to moringový a jojobový olej, řadu minerálních látek a aminokyselin. Nádherně voní po zeleném čaji, který pleť ochraňuje před škodlivými vlivy. Pokožka po peelingu byla krásně prokrvená, vyživená a jemná na dotek. 

Známka jako ve škole: 1

Organický rozjasňující peeling, Sothys, 1015 Kč (50 ml)

Koupíte ve vybraných salonech

Tento krémový peeling obsahuje drobná zrníčka, která pokožku vůbec nedráždí. Obsahuje 99 % přírodních látek a najdete v něm například organickou březovou mízu, bio malinová semínk a organická zrna rýže Camargue. Pomocí krouživých pohybů peeling pokožku krásně vyčistí a po aplikaci je jemná a rozzářená. Velmi příjemná je také svěží citrusová vůně, která vám navodí pocit dokonalého relaxu. Peeling používám jednou týdně a bohatě to stačí. 

Známka jako ve škole: 1

Pleťový peeling Youth to the People, 1290 Kč (59 ml)

Koupíte na www.sephora.cz

Musím říct, že miluji peeling a pořád jsem hledala takový, který by mi seděl po všech stránkách. Měl dostatečně hrubou strukturu, aby měl člověk pocit z peelingového efektu, ale tak, aby částečky peelingu byly jemné a nedřely příliš. Tohle je přesně ono! Krémovitá struktura produktu krásně působí na pokožku, a jakmile krouživými pohyby rozpracujete produkt po clé plše, cítíte, jak vás jemně zbavuje odumřelých buněk. Pokožka je po použití nádherně vyhlazená a jemná, není zarudlá a podrážděná. Peeling obsahuje devadesát procent přírodních látek, které vyhlazují, stimulují a zlepšují kvalitu pleti.

Známka jako ve škole: 1*

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...