Soudce mu v podstatě smázl víc než polovinu vzniklé škody, kterou měl bývalý kapitán Sparty zpronevěřit při prodeji luxusního Mercedesu GL. Ten v zimě 2016 podvodně nabídl k prodeji své dlouholeté kamarádce, paní Michaele z Ostravy, přestože už nebyl jeho majitelem a měl ho jen pronajatý od firmy, která od něj bourák vykoupila.

Fotogalerie: Ta mlaskla! Kristelová vášnivě vítala…
79 fotografií

Prý aby mu pomohla s dluhy. Past sklapla týden před Vánoci 2017. Paní Michaelu obklíčila tři policejní auta a teréňák jí byl zabaven! A i tenhle vroubek byl jedním z celé série přečinů, které Řepku dostaly do basy.

Přestože teď byl Řepka nyní podmínečně propuštěn, platit bude muset... „Soud zjišťoval, zda odsouzený zločinem zpronevěry způsobil škodu, a má za prokázané, že zločinem odsouzeného vznikla škoda ve výši 1 200 000 Kč,“ argumentuje předseda senátu Mgr. Ondřej Klůs v usnesení z listopadu 2019. Tedy v dokumentu, který Řepkovi první pokus o zkrácení výkonu trestu zamítl.Současně v něm konstatuje, že zmíněným rozhodnutím byla odsouzenému uložena povinnost nahradit škodu ve výši 435 088 Kč. „Další z poškozených byl odkázán se svým nárokem na náhradu škody na řízení ve věcech občanskoprávních,“ dodal Klůs ve svém verdiktu, v němž Řepku pranýřoval, že si stále nepřipustil závažnost svých činů, když milionovou zpronevěru dál označuje za „klukovinu“.

VIDEO: Řepka byl propuštěn z věznice! Jeho první slova při setkání s Kristelovou

Video
Video se připravuje ...

Řepka byl propuštěn z věznice! Jeho první slova při setkání s Kristelovou 

Obdobná suma k úhradě je zmíněna i v pondělním novém rozhodnutí, které už Řepku z vězeňských tepláků vysvléklo, avšak jehož plné znění dosud není k dispozici. „Plzeňský krajský soud Řepkovi uložil zkušební dobu na tři roky, dohled probačního úředníka a povinnost, aby v rámci svých možností uhradil ve zkušební době způsobenou škodu 430 000 Kč,“ uvedla mluvčí soudu Lucie Jíchová.

Jak to ale Řepka dokáže, když ještě před nástupem za katr tvrdil, že má hluboko do kapsy a částečně ho živí i matka z důchodu? „Splátkový kalendář podle mých informací nemá. V rámci svých majetkových poměrů by se měl snažit o to, aby tu finanční částku splatil v rámci té tříleté lhůty,“ zopakovala Jíchová.

Tři roky pod dohledem

Tři roky po propuštění z basy má Řepka žít pod dohledem probačního úředníka. Co to pro něj ve výsledku znamená? Podle zjištění Blesku