České televizi se letos daří. Po kladně přijatých vánočních pohádkách začala nový rok historickou minisérií Marie Terezie, která lámala žebříčky sledovanosti, a jak se zdá, sázkou na jistotu je i nový krimiseriál Místo zločinu Ostrava. Ten se stal nejsledovanějším pořadem pondělního večera, dívalo se na něj neuvěřitelných jeden milion a 464 tisíc diváků.

Třináctidílný seriál je mimochodem inspirovaný skutečnými kriminálními případy, které policie vyšetřovala během posledních několika let, ale zaštiťuje je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů Emy a Honzy, kteří k sobě složitě hledají cestu nejenom po pracovní, ale i po osobní stránce.

Vedle ostřílených herců, mezi které se bezesporu počítá Stanislav Majer, Pavla Beretová, Karel Dobrý (50) nebo Pavel Kříž (58), se objeví také muzikálový zpěvák a moderátor Bořek Slezáček. Přestože se to na první pohled může zdát jako podivné rozhodnutí, je pravdou, že Slezáček není před kamerami žádným nováčkem. Jednu dobu provázel posluchače hudebního pořadu Eso a později diváky primáckého Top Star magazínu, a objevil se rovněž v několika seriálech, například v Ohnivém kuřeti nebo v Modrém kódu. V kriminálce si zahrál už podruhé – poprvé dostal příležitost v jedné epizodě nováckých Specialistů.

Kriminálka Místo zločinu Ostrava ale čekala jen na něj: Nejenom, že se kvůli roli vrátil do svého rodného města, ale také měl možnost uplatnit své „speciální schopnosti“. „Vzali mě tam kvůli polštině,“ prozradil na tvůrce Bořek Slezáček pobaveně. „Světe div se, jediný pseudoherec, který zvládne polštinu a polský přízvuk, jsem já,“ dodal se smíchem muž, jenž na televizních obrazovkách ztvární manžela šéfky kriminálky, právě v podání křehké Beretové.

I ona je ostravskou rodačkou. „Zvláštní je, Pavla nemá vůbec ostravský přízvuk. Velmi jsem ocenil, že vás v kriminálce nikdo netlačil do dialektu. Když se někdo snaží o ostravštinu a neumí to, je to trapné. Po mně jenom chtěli, abych si držel polský přízvuk,“ krčil rameny Slezáček, který září na prknech Divadla Broadway v Trháku.

VIDEO: Pavla Beretová: Vést chlapský policejní tým je pro mě nový průzkum.

Video
Video se připravuje ...

Pavla Beretová: Vést chlapský policejní tým je pro mě nový průzkum. Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
28 fotografií