Chudák princezna Beatrice! Jméno jejího otce, syna královny Alžběty II. (93), se nyní nejčastěji skloňuje v souvislosti se zvrhlíkem Jeffreyem Epsteinem, což rozhodně nepřispívá obrázku idylické královské rodiny. Sexuální skandál prince Andrewa má totiž dopad nejenom na jeho osobu, ale i na celou britskou monarchii. Za hříchy svého otce bude podle všeho pykat i Beatrice, jež se začátkem září loňského roku zasnoubila s miliardářem Edoardem Mapelli Mozzim.

V souvislosti s královskou veselkou se začalo proslýchat, že Beatrice, sestřenice princů Williama (37) a Harryho (35), se od otce hodlá distancovat. A jeho jméno vyškrtla ze seznamu prestižních svatebních hostů. Nejenom, že by ji neměl vést k oltáři, ale ani se jakýmkoliv jiným způsobem nesmí účastnit obřadu.

Široké veřejnosti toto gesto však nestačilo. Nejznámější britská televizní stanice BBC odmítla vysílat princezninu svatbu v přímém přenosu, jak to bylo u všech jiných členů Beatriciny rodiny. Dokonce i v případě její mladší sestry Eugenie (29), která strčila hlavu do chomoutu na podzim roku 2018!

Svatba princezny Beatrice přitom byla podle deníku Globe přeložena z loňského roku na ten letošní právě kvůli probíhajícímu policejnímu vyšetřování, které má ukázat, zda se princ Andrew opravdu účastnil sexuálních orgií s nezletilými dívkami, anebo zda je nevinný. Kromě toho půjde o poslední královský sňatek na dlouhou dobu, než královská drobotina doroste do věku vhodnému na oddavky. Vedení BBC je však neoblomné a z této události plánuje pouze jakýsi sestřih. Kromě toho by svatba jako taková měla být o dost skromnější, než jak bývá u Windsorských zvykem. Právě tento druh nežádoucí popularity by prý monarchii jenom uškodil. Spisovatel Phil Dampier, autor mnoha knih o královské rodině, tyto teorie potvrdil: „Andrew je v současné době tak toxický, že bych nebyl vůbec překvapený, kdyby nakonec šlo o malou, soukromou svatbu jen s několika fotografiemi, které budou poté zveřejněny.“ 

Nezbývá proto nyní nic jiného, než si počkat na další podrobnosti. Ty však Buckinghamský palác hodlá vypustit do světa až „v pravý čas“...

VIDEO: Svatba princezny Diany (†36) a prince Charlese (71)

Video
Video se připravuje ...

Svatba Diany a prince Charlese YouTube

Fotogalerie
34 fotografií