Všech osm zraněných leží na čtyřech pracovištích. „Dvě děti jsou mimo ohrožení života. Jeden mladý muž je ve velmi vážném stavu, další čtyři pacienti jsou ve vážném, ale stabilizovaném stavu a žena (65) má zranění lehčího charakteru,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice v Plzni Gabriela Levorová.

Všichni byli převezeni na nově otevřený urgentní příjem. „Aktivace traumaplánu zajistila bezproblémové a rychlé ošetření,“ dodala mluvčí nemocnice.

Nehoda se stala v neděli kolem 17. hodiny, na silnici číslo 203 se srazila čelně dvě osobní auta a třetí narazilo do nich. Místo bylo opět průjezdné až po půl jedenácté večer.

Mladík přejel do protisměru

Podle prvotních informací jel řidič (21) s vozem Škoda Octavia od obce Vejprnice směrem na Tlučnou. Z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem Audi.

„Za tímto vozidlem jelo ještě jedno vozidlo tovární značky Opel Astra, které řídila žena (65),“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Letecká záchranná služba z místa přepravila obě děti s těžkými zraněními při vědomí a muže s velmi vážnými zraněními v bezvědomí na umělé plicní ventilaci. Sanitkou záchranáři převezli do nemocnice ženu a muže kolem 30 let. Do nemocnice odvezli také ženu okolo 40 let s poraněnou paží. Dalšími transportovanými byli muž ve věku okolo 30 let a žena okolo 65 let se středně těžkými zraněními.

VIDEO: Tramvaje v Brně slisovaly škodovku! Řidič čekal půl hodiny na záchranu.

Video
Video se připravuje ...

Tramvaje v Brně slisovaly škodovku! Řidič čekal půl hodiny na záchranu. MP Brno