K loupežnému přepadení došlo tři dny před silvestrem. Obsluhující žena byla ve večerce sama, když se dovnitř vřítil pachatel. „Peníze!“ zařval muž v kapuci a s kuklou přetaženou přes obličej.

Šokovaná prodavačka mu kasu otevřela, lupič si začal hrstmi nabírat peníze. „To je málo!“ zařval zase. Žena ukázala na místo pod pultem. Maskovaný chlap sebral další peníze a konečně zmizel, aniž by ženě ublížil.

„Prodavačka byla ve velmi špatném psychickém stavu,“ uvedla po přepadení policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Už je mají

Po několika týdnech pátrání má policie jasno, kdo obchod přepadl. Překvapivě také zjistila, že pachatel nebyl jeden ale dva.

„V souvislosti s přepadením policisté zadrželi dva důvodně podezřelé muže. Komisař proti mužům zahájil trestní stíhání. Jeden je obviněný  z loupeže, druhý z pomoci k zvlášť závažnému trestnému činu,“ uvedla policistka Zlatuše Viačková.

Místo pistole hračka pro děti

Oba muži si rozdělili role. Starší spolupachatel (39) hlídal venku v autě a sledoval okolí, zatímco mladší muž (36) vyhrožoval prodavačce pistolí a kradl. Jak se později ukázalo, pistole byla plastová hračka pro děti.

Muži si přišli celkem na 17 tisíc korun. Podezřelý lupič, třinácktrát souzený recidivista,  je v cele, komplice vyšetřují na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí až deset let vězení.

VIDEO: Podle obžaloby Peter D. (41) přepadl banku v Ostravě. Na rodném Slovensku má na kontě dokonce dalších šest přepadení!