Už ho mají! Obávaného kriminálníka, který v Praze na Proseku znásilnil ženu, policisté dopadli. „Hledaný muž byl dnes dopoledne dopaden ve Střelničné ulici v Praze 8 díky oznamovateli, který ho poznal na fotografii v médích,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk v úterý 7. ledna. Několikrát trestaný 38letý násilník se při výslechu přiznal, policisté teď podají návrh na jeho vzetí do vazby.

Hororovou zkušenost si s ním zažila cizinka, která vyrazila do Prahy na návštěvu za synem. Jela ze smíchovského nádraží do hotelu na Prosek, když přestupovala na Palmovce a hledala vhodný autobusový spoj v jízdním řádu, nabídl jí pomoc neznámý muž. Podle pražského policejního mluvčího Jana Daňka jí slíbil, že ji doprovodí až k hotelu.

V parku u ulice Na Jetelce se pak ze slušného gentlemana proměnil v násilníka: „Muž vytáhl nůž a chtěl po poškozené peníze. Ty mu ve strachu o svůj život dala, kdy se jednalo o několik desítek dolarů. Tím ale pachatel neskončil, přiložil jí nůž pod krk a na lavičce si vynutil orální sex. Následně z místa činu utekl,“ popsal hrůzný čin mluvčí policie.

Policistům se podařilo získat kamerové záznamy podezřelého muže z metra. „Podezřelý měl poškozené také říci, že pochází ze Slovenska, ale od dětství žije v České republice,“ řekl Daněk. Díky zveřejnění záznamů se pak podařilo násilníka ztotožnit, několik lidí ho totiž na záběrech poznalo. „Jedná se několikrát soudně trestaného osmatřicetiletého muže,“ uvedl mluvčí s tím, že muž byl už v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost a může být nebezpečný. Za loupež a znásilnění teď zadrženému muži hrozí desetileté vězení.

Fotogalerie
3 fotografie