Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smutný začátek roku Lucinky (12): Kobylku jí zabily petardy!

Autor: rc - 
4. ledna 2020
19:03

Veterináři neustále upozorňují, že ohňostroje a petardy jsou nebezpečné pro zvířata. Bujaré oslavy nového roku, které doprovázely výbuchy pyrotechniky, způsobily velký stres kobylce v Liptovském Mikuláši. Zvíře velký šok nevydrželo a zemřelo na narozeniny své majitelky Lucie (12).

Nejen pejskům, ale i koním způsobují petardy a ohňostroje velký stres. Tragédie se stala dva dny po Silvestru ve slovenském Liptovském Mikuláši. Tamní mládež oslavovala nový rok ještě dva dny po Silvestru. „Výbuchy působí traumaticky,“ uvedl veterinář Jaroslav Želonka pro TV JOJ.

Majitel koní Pavol Senaj proto trávil silvestrovský večer u koní. „Silvestrovskou noc jsem se snažil strávit u koní, aby přežili to, co se každého Silvestra děje. Byl jsem tu s nimi. Bohužel ploštínská mládež se chtěla bavit u našich koní, odehnal jsem je odtamtud. Bylo dobře, že jsem tu byl a ubránil ty koně,“ popsal s tím, že přesto došlo k nejhoršímu.

Video  Petardy zabyly kobylku: Mladá majitelka Lucinka (12) smutní  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Dva dny poté se výbuchy začaly ozývat znovu a kobylka, která patřila dvanáctileté Lucii Senajové, neunesla velký stres a zemřela. „Nevím co, ale našli jsme koníka. Veterinář uvedl, že je to ze šoku a petard. Vlivem toho, že přežili těžké dvě noci,“ uvedl Senaj. „Je mi líto, co se stalo,“ uvedla Lucie s tím, že kobylka zemřela na její narozeniny. „To byly velké petardy, otřáslo to půl dědinou, jsem se chodil dívat, zda nejsou splašené,“ popsal oslavy soused.

Jezabelka ( 5. ledna 2020 19:41 )

Jaké IQ má pisatel(ka) článku?

Josef Jaro ( 5. ledna 2020 11:30 )

V poslední době je kvalita článku na dost bídné úrovni.
"Zabyly kobilku" -pane redaktore čtěte si po sobě co napíšete? Nebo si rovnou zopakujte češtinu druhého stupně základní školy.

e.lesanova ( 4. ledna 2020 21:33 )

Nejen na Slovensku, i u nás máme NEKONAJÍCÍ starosty, hejtmany, poli­tiky­....vš­ichni, kteří neholdují pyrotechnickému šílenství, se snaží JEN přežít...pyro byznys si mne ruce Práva má jen tupé lidské, bezohledné stádo, divné, ne??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání