Ani osm měsíců po výměně kyčelního kloubu nepřestaly Holanovou trápit šílené bolesti v noze. „Není na tom zdravotně moc dobře. Sice už nenosí hůlku, ale pořád ji musí někdo podpírat nebo jí pomáhat do auta. Přeju jí, aby se dala dohromady,“ prozradil pro deník Aha! nejmenovaný zdroj z jejího okolí.

Obavy o kamarádku potvrdila i Marcela Březinová, která se s ní zná tak dobře, že jí Holanová byla kdysi za svědkyni na svatbě. „V novém roce bych jí přála hlavně zdraví. Za poslední dobu jsme se viděly dvakrát a nemyslím si, že se to nějak zlepšilo,“ prozradila zpěvačka. Ta s ní ostatně 7. prosince vystupovala na adventním koncertě v Jaroměři.

I přes problémy s chůzí ale bývalá manželka Karla Šípa (74) tvrdí, že je v pořádku. „Jo, určitě je mi líp. Už ani nenosím berle,“ řekla Aha! Holanová. Jenže právě to její okolí zaráží. „Pořád ji musí někdo podpírat. Neměla hůlku, museli jí pomáhat i do auta, protože ji to hodně bolelo. Snad se dá dohromady, i když tohle je možná na reoperaci,“ podivoval se člověk, který byl na koncertě v Jaroměři také.

„Jednatřicátého jsem zpívala v Luhačovicích a na Nový rok jsem si to ani nepsala, byla jsem taková špatná, ale určitě tam něco je. Chci určitě dál vystupovat,“ tvrdí známá zrzka, která je bolestmi dost ochromená.

Vykašlala se na rehabilitace!

Složitou operaci – takzvanou totální endoprotézu kyčelního kloubu – podstoupila Holanová loni v květnu. Tři měsíce po operaci ještě chodila na náročné rehabilitace, jenže prý byly tak bolestivé, že je nakonec zrušila. „Jenom chodím, rehabilitace jsem měla v nemocnici, potom za mnou chodila sestřička domů a pak jsem se na to vykašlala. I pan profesor mi říkal, že to nevadí, ať hlavně chodím,“ tvrdí.

„To je dost divné, s tím jsem se u doktorů ještě nesetkala. Osobně jsem jí říkala, že musí tou rehabilitací projít, jakmile se to zanedbá, je zle. Podle mě to asi trochu zanedbala. Musí se s tím hned cvičit, i když to samozřejmě bolí, jinak vám to ztuhne,“ míní ale její kamarádka Březinová a netají svůj strach. „Nejsem doktor, ale kdo ví, jestli nebude muset na nějakou reoperaci. Moc bych jí přála, aby se jí ulevilo,“ dodala.

VIDEO: Marcela Holanová doktorkou? Asistovala jsem u operace! 

Video
Video se připravuje ...

Marcela Holanová doktorkou? Asistovala jsem u operace! Kateřina Štichová, Petr Soukup

Fotogalerie
35 fotografií